ANA SAYFA > İZMİR > Tarihe Saygı Ödülleri için başvurular başladı

Tarihe Saygı Ödülleri için başvurular başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarihe Saygı Ödülleri için başvurular başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 14. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ne başvurular başladı. Unutulmaya yüz tutan meslekleri gündeme getirmek için bu sene ilk kez "Geleneksel Zanaatların Yaşatılması" alanında ödül verilecek. Başvurularda son gün 19 Ağustos Cuma.

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” için başvuruların bu yıl 19 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde sona ereceği açıklandı.
“Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması”na katılmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin http://tarihesaygi.izmir.bel.tr/ adresine girerek, form edinip doldurdukları formları, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarih Proje Merkezi Konak Mahallesi, 848 Sokak No: 77 - 79 Kemeraltı - Konak adresine elden ya da postayla teslim edebilirler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise web sitesinden ya da 2933984 / 2931613 no’lu telefonlardan da yararlanabilirler.

Ödül kategorileri
Ödül Programına bu yıl tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan "Tarihi Yapıda Yaşam", "Basit Onarım", "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım", "Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım", "Emek", "Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama", "Katkı", "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik" ile "Geleneksel Zanaatların Yaşatılması" kategorilerinde başvurular kabul edilecek. Büyükşehir Belediyesi, unutulmaya yüz tutan meslekleri ve zanaatkarlarını gündeme getirmek ve yeni nesillere hatırlatmak amacıyla bu sene ilk kez "Geleneksel Zanaatların Yaşatılması" alanında ödül verecek.

Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden dolayı başvuruları daha ayrıntılı değerlendirmek için 3 bölge oluşturuldu. Buna göre Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Çeşme ve Karaburun "Merkez"; Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama "I. Bölge"; Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes ise "II. Bölge" olarak belirlendi. Bu sene yarışmaya, "Merkez" ve "II. Bölge"de yaşayan vatandaşlardan başvurular kabul edilecek. 

Sonuçlar Eylül’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki, tarihi mirasın belgelenmesi, yaşamını sürdürmesi ve geleceğe aktarılması bu yapıların tanıtılması ve tarihi mirasın korunması için bilimsel ve mesleki kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen ödül programı; 2003 yılından bu yana kesintisiz sürdürülüyor. Seçici Kurul toplantısı 19 - 23 Eylül'de gerçekleştirilecek olan yarışmanın sonuçları 26 Eylül günü açıklanacak.

Seçici Kurul
Yarışmanın Asil Seçici Kurulu, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nden Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Can, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Doç. Dr. Sevinç Gök, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Yasemin Polat, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nden Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Yüceer, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Burak Belge, Şehir Plancısı Memnune Bahçivan, Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı N. Nur Kocasoy Bağcı'dan oluşuyor.

Yarışmanın Yedek Seçici Kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Şehir Plancısı Yrd. Doç. Dr. İrem Ayhan Selçuk, Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Arkeolog Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sezgin, Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Sanat Tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gürbıyık, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi'nden Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Dr. Elif Uğurlu Sağın'dan oluşuyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atilla Güneş'in anneannesi vefat etti...
Sonraki Haber Burun estetiğinde kişiye özel tasarım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?