ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu’ndan enflasyon değerlendirmesi

Tanrıkulu’ndan enflasyon değerlendirmesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu’ndan enflasyon değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili ve ikinci bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde açıklanan Eylül ayı enflasyon rakamları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, “Devletin kendi kurumlarında yaptırdığı istatistiklerde bile enflasyon rakamları yüksek çıkar oldu. Demek ki artık mızrak çuvala sığmıyor” dedi.

Doların, Türk lirasının karşısında tavan yaptığı, borsanın endeksinin dipleri gördüğü ve ithalat girdilerinin çığ gibi büyüdüğü bir ülkede enflasyon rakamlarının düşük çıkmasının imkansız olduğunu belirten Ahmet Kenan Tanrıkulu, gidişatın hiç de iç acıcı olmadığını, yaşananlardan yine her zaman olduğu gibi en çok vatandaşların zarar göreceğini bildirdi.

13 yılda ne huzur kaldı ne ekonomi

Eylül ayında açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) 2014’ün Eylül ayına göre yüzde 7,95 artış gözlemlendiğini ifade eden Tanrıkulu, “Aylık artış yüzde 0,89’a denk geliyor. İzmir’de ise enflasyon artışı Türkiye ortalamasından daha yüksek, yüzde 8,61 olarak gerçekleşti. Şimdi biz buradan soruyoruz. Ne oldu da bu enflasyon rakamları yükseldi. Memleketi 13 yıldır yönetenler ülkenin hem huzur ve güvenliğini, hem de ekonomiyi alt üst etti” dedi.

Asgari ücretli ayın yarısı aç

Ana harcama gruplarında aylık en yüksek enflasyon artış rakamlarına bakıldığında vatandaşın mutfağına ateş düştüğünü ve mevcut hükümetin artık bu acı rakamları saklayamaz hale geldiğini söyleyen Tanrıkulu, “Eylül ayında endeks kapsamındaki 426 maddeden 275 maddenin ortalama fiyatlarında artış gerçekleşti. Gıdada ise yıllık artış yüzde 10’u şimdiden geçmiş durumda. Çalışanlarımız yüksek enflasyon rakamları altında eziliyor, gelirleri eriyor.
2002 yılından sonra refah artışından pay alamayan asgari ücretlilerin 1.000 liralık maaşı, Türk-İş’in Ağustos 2015 dönemi için 1.344 lira olarak hesapladığı dört kişilik ailenin açlık sınırının yüzde 66’sını anca karşılıyor. Yani asgari ücretli dört kişilik bir aile ancak 20 günlük doğru dürüst beslenme yapabiliyor. Asgari ücret Türk-İş’in Ağustos 2015’te açıkladığı 4.379 liralık yoksulluk sınırının ise ancak yüzde 33’ünü karşılıyor. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 6,9. Bunun tutması için kalan 3 ayda enflasyonun düşmesi gerekirken trend yükseliş yönünde. Enflasyon rakamları altında ezilen Milletimiz önümüzdeki 3 aylık dönemi 1 Kasım’da değerlendirecektir” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TÜBİTAK’da Derece alamadı, Nobel’de ödül aldı
Sonraki Haber CHP’li Sındır: CHP’ye oy vermeyen hemşerilerimin davetlerini bekliyorum

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?