ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu’ndan Denizcilik Bakanlığı Müjdesi

Tanrıkulu’ndan Denizcilik Bakanlığı Müjdesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu’ndan Denizcilik Bakanlığı Müjdesi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından milletvekili adaylarının Türkiye ve İzmir ekonomisine ilişkin fikirlerini paylaşmaları amacıyla düzenlenen Özel Meclis Toplantısı'na katıldı.

İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından milletvekili adaylarının Türkiye ve İzmir ekonomisine ilişkin fikirlerini paylaşmaları amacıyla düzenlenen Özel Meclis Toplantısı'na katılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, üç tarafı denizlerle çevrili olan ancak dünyada denizden en düşük seviyede faydalanan ülke konumundaki Türkiye’nin maksimum seviyeye çıkarmak için ihtiyaç duyulan Denizcilik Bakanlığı’nın MHP iktidarında yeniden kurulacağını söyledi.

Yaklaşık 3 hafta sonra gerçekleşecek olan genel seçimler öncesi siyasi partilerin milletvekili adaylarını ağırlayan İTO'nun bu haftaki konuğu olan MHP İzmir Milletvekili adayları işadamlarına seslendi.

İzmir Ticaret Odası’nın meclis üyelerine Türkiye’nin 13 yıllık ekonomik değerlendirmesini yapan Ahmet Kenan Tanrıkulu, ülkenin gemisini kayalara çarpmadan limana götürmeye çalıştığını söyledi.  AKP iktidarının her zaman olduğu gibi çizdiği pembe tablonun artık sonuna gelindiğini ifade eden Tanrıkulu, “1946 - 2002 yılında Türkiye'nin büyüme ortalaması 5,1, 2003 - 2014 yılı büyüme ortalaması yüzde 4,4 ortada büyüme başarısı diye bir şey yok” dedi.

 

Türkiye’yi rotasına sabitleyeceğiz

İktidara geldiklerinde Türkiye’yi yeniden rotasına sabitlemek için tüm devlet kurumlarının elden geçirileceğini belirten Tanrıkulu, “Şu anda İzmir’in neresine giderseniz gidin balık veya deniz ürünleri üretimiyle ilgili olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bu problemi çözebilmek adına kimseden herhangi bir şey duydunuz mu? Hiç kimse bir şey yapmadı. Bizim Denizcilik Bakanlığımız yok. Denizcilikle ilgili olan işlemler bir başka bakanlığın altına genel müdürlük veya müsteşarlık seviyesine kadar indirildi. Biz geldiğimizde değiştireceğimiz bürokratik ve idari kademedeki en önemli unsurlardan birisi de bu olacak. Yeni bir Denizcilik Bakanlığı kurulacak” dedi.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da ele alınacak

Bugünkü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın mevcut yapısının yetmediğini anlatan Tanrıkulu, “Ticaret iş ve dış diye ayrılamaz. Birleştirilmesi lazım. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının formasyonu yeniden ele alınması lazım. Bu sizlere hizmet edecek ve sizlerle birlikte yönetecek olan, yönetişimi farklı yapacak olan bakanlığa ihtiyaç var. Kaldırılan Devlet Planlama Teşkilatı farklı bir formda yeniden Başbakanlığa bağlı bir kuruluş olarak yeniden kuracağız” diye konuştu.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sındır: ''Dünyada gıda fiyatları düşüyor bizde artıyor''
Sonraki Haber Çıray: Esnafa sicil affı getireceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?