ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: Üreten Türkiye ekonomisini kuracağız

Tanrıkulu: Üreten Türkiye ekonomisini kuracağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: Üreten Türkiye ekonomisini kuracağız

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, sanayicilere MHP’nin ekonomi politikalarını anlattı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) MHP Milletvekili adayları ile üyelerini özel meclis toplantısında buluşturdu.

Toplantıda sanayiciler adına konuşan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilerin yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Türkiye’de katma değerli üretim stratejilerinin yeniden hayata geçirilmesini, yeni bir sanayi romanının yazılması gerektiğini belirten Yorgancılar, finansman eksiğinin de giderilmesinin şart olduğunu söyledi. Fasoncu üretim yapan sanayi ve tüketim ekonomisine son verilmesi gerektiğini açıklayan Yorgancılar, devletten kredi yada para istemediklerini sadece rakip ülkedeki şartların sağlanmasını beklediklerini kaydetti.

6 milyon işsize iş

Daha sonra kürsüye gelen Tanrıkulu, sanayicilere MHP’nin ekonomi politikasını anlattı. ‘Üreten Türkiye ekonomisini kuracağız” diyen Tanrıkulu, kaynakları üretime yönlendirerek, 6 milyon işsize de iş sağlayacaklarını söyledi. Türkiye’nin 1999-2002 döneminde hazırladıkları ekonomi programını uyguladığını ancak, dünya ekonomisi hızla büyürken, Türkiye’nin bunu başaramadığını açıklayan Tanrıkulu şöyle konuştu: “Türkiye’de istihdam yaratmayan, sanal ve hormonlu büyüme var. Bu işsizliğe yol açtı. Şimdi 6 milyona yakın işsizimiz var. Genç işsizlik rakamı ise yüzde 30’lar seviyesinde. Biz kaynakları üretime aktaracağız. Biz iktidardaki ilk 4 yılımızı büyük tahribat nedeniyle onarımla geçireceğiz. İlk 4 yılda Türkiye’yi bölgesel güç yapacağız. İkinci 4 yılda ise küresel güç haline getireceğiz.”

Daha fazla üretim, adil bölüşüm

Ekonomi politikalarının birlikte daha fazla üretme ve daha adil bölüşüm üzerine kurulduğunu anımsatan Tanrıkulu, üretime dönük projelerini de sanayicilere şöyle açıkladı: “Gençlerin inovatif projelerinin ticarileştirilmesini sağlayacağız. Bunun için yeni bir kurum kuracağız. Bu kurum inovatif projeleri destekleyerek yatırıma dönüştürecek. Teşvik sistemi bölgesel ve ilçe bazlı olacak. İhtisas OSB’ler, endüstriyel bölgeler bizim zamanımızda yasalaştı. KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştıracağız. Enerjilerini ucuzlatacağız. Nitelikli sanayi bölgelerinde vergi kolaylığı sağlayacağız. KOBİ’lerden makine ve teçhizat alımında KDV almayacağız. KOSGEB kaynaklarını faizsiz kullandıracağız.”

İzmir makus talihini yenecek

Konuşmasında İzmir’in de AKP döneminde yeterli ilgiyi görmediğine dikkat çeken Tanrıkulu, iktidarları döneminde bunun da değişeceği sözünü verdi. Bursa’nın ihracat payının İzmir’in ihracat payından daha fazla olduğunu, Kocaeli sanayi sektörünü ihracatının ise İzmir’in sanayi sektörü ihracatından fazla olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, İzmir’in makus talihinin değişeceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda MHP Milletvekili Adayları Oktay Vural, Senem Kılıç da görüşlerini sanayicilerle paylaştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya ''Tarihi Ödül''
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka normal sezona noktayı koyuyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?