ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: ''MHP iktidarında sanayici baş tacı olacak''

Tanrıkulu: ''MHP iktidarında sanayici baş tacı olacak''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: ''MHP iktidarında sanayici baş tacı olacak''

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı daveti ile bir araya geldiği İstanbullu sanayicilere Milliyetçi Hareket Partisi’nin ekonomi politikalarını anlattı.

 

MHP iktidarında sanayicinin baş tacı olacağını, üreten, katma değer yaratan herkese destek olacaklarını söyledi. Toplantıya ayrıca, İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Merkez Bankası Eski Başkanı ve Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı Erhan Usta da katıldı.  

Türkiye’nin son 13 yılda 57. Hükümet tarafından hazırlanan yapısal reformları uygulamak dışında hiçbir şey yapmadığını son yıllarda da ekonominin sürekli patinaj çektiğini, büyümenin durma noktasını geldiğini dile getiren Tanrıkulu, MHP iktidarında ekonominin çarklarının dönmeye başlayacağını kaydetti.

Üreten kesim baş tacımız

MHP’nin ülkeyi en iyi şekilde yönetecek, toplumsal onarımı ve huzurlu geleceği sağlayacak kadrolara sahip olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, “Türkiye’de yapısal reformlar bugünlerde kötülenen koalisyon Hükümeti zamanında başlandı. AKP bu politikaları uyguladı ancak 2007 yılından sonra yeni politikalar geliştiremedi. Kaynakları üretime seferber edemedi. Onun yerine AVM ve tüketim ekonomisini pompaladı. Böyle olunca da işsizlik sorunu patladı. Sanayi ve tarım sektörü başta olmak üzere üreten kesim adeta cezalandırıldı. MHP Hükümeti zamanında üreten kesim bizim baş tacımız olacak” dedi.

Sanayicilere KDV desteği

Bugün uygulanan teşvik sisteminin etkili olamadığını MHP iktidarında ileri teknoloji üretimlerine destek olacaklarını belirten Tanrıkulu, inovatif yatırımlara girişim sermayesi ve iş melekleri ile destek vereceklerini vurguladı. KOBİ’lere özel Pazar kurarak, KOBİ’lerin büyümesini, işsizliğin bu sayede azaltılmasını, ülkeye katma değeri kazandırılmasını sağlayacaklarını anlatan Tanrıkulu, şöyle konuştu: “MHP iktidarında sanayicimiz hiç endişe etmesin. Biz kaynakları üretime yönlendireceğiz. 6 milyon işsiz iş bekliyor. Geniş tanımlı genç işsizlik rakamı ise yüzde 30’lar seviyesinde. Biz katma değerli üretimi artıracağız. Bunun yanı sıra inovatif projelerin ticarileştirilmesini sağlayacağız. Bunun için yeni bir kurum kuracağız. Bu kurum inovatif projeleri destekleyerek yatırıma dönüştürecek. Teşvik sistemi sektörel ve ilçe bazlı olacak. İhtisas OSB’ler, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri geliştirme bölgeleri bizim zamanımızda yasalaştı. KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştıracağız. Enerjilerini ucuzlatacağız. Katma değeri yüksek üretim yapan sanayi bölgelerinde vergi kolaylığı sağlayacağız. KOBİ’lerden makine ve teçhizat alımında KDV almayacağız. KOSGEB kaynaklarını faizsiz kullandıracağız. Biz iktidardaki ilk 4 yılımızı büyük tahribat nedeniyle onarımla geçireceğiz. İlk 4 yılda Türkiye’yi bölgesel güç yapacağız. İkinci 4 yılda ise küresel güç haline getireceğiz.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Müziksev'den sıradışı bir konser
Sonraki Haber Cumhuriyet Kadınları maden katliamları için yürüyecek...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?