ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: MHP iktidarında kadınlar ülke ekonomisinin neferi olacak

Tanrıkulu: MHP iktidarında kadınlar ülke ekonomisinin neferi olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: MHP iktidarında kadınlar ülke ekonomisinin neferi olacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP iktidarında kadınların ülke ekonomisinin neferi olacağını söyledi. 13 yıllık AKP döneminde kadınları iş ve sosyal hayattan uzaklaştırmak için her türlü adımın atıldığını dile getiren Tanrıkulu, iktidarları döneminde kadınların sorunlarını çözeceklerini ve kadın girişimciliğine tam destek vereceklerini söyledi.

Ege İş Kadınları Derneği’ni (EGİKAD) ziyaret eden Tanrıkulu, iş kadınlarının sorunlarını dinleyerek MHP’nin çözüm önerilerini anlattı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, kadınların iş ve sosyal hayatta daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarını belirterek, Türkiye’de bu alanda birçok sorunun yaşandığını söyledi.

Destekler yeterli değil

Ekonomik kalkınmanın ancak kadın ve erkeklerin omuz omuza vererek mümkün olabileceğini anlatan Elmasoğlu, “Kadınlara belirli destekler sağlanıyor ama bunlar yeterli değil. Kadınların iş gücüne katılım oranı Türkiye’de yüzde 26 seviyelerinde.  Avrupa ülkelerinin ortalaması yüzde 50’nin üzerinde.  Biz bu rakamları yakalayamadığımız sürece ekonomik refaha kavuşamayız” dedi.

Sözde değil tam destek

EGİKAD üyelerinin de sorunlarını dinleyen MHP 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, kadınların dünyada çok büyük emekleri olduğunu söyledi. Kadınların hayatın her alanında ön planda olması  gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, “AKP Hükümeti döneminde kadınlar için yapılan bütün düzenlemeler kadını eve hapsetmeye yönelik. Biz kadınların iş ve sosyal hayatta ön planda olmasını savunuyoruz. Kadınların sorunlarının çözümü için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kadınlar iş hayatında yer alması ve girişimci olması için her türlü teşviği vereceğiz. Kadınlar ve erkeklerin omuz omuza birlikte çalışması ile ülkenin kalkınacağını inanıyoruz. Biz kadınlara sözde değil tam destek olacağız. Kadınların iş kurmalarının önündeki engelleri kaldıracağız. Onlara daha çok kaynak ayıracağız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Açık Su Yüzme Şampiyonası Foça'da
Sonraki Haber 1912 Karşıyaka Derneği'nde yeni başkan Bilget

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?