ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: ''Kadınlarımıza hak ettiği değeri vereceğiz''

Tanrıkulu: ''Kadınlarımıza hak ettiği değeri vereceğiz''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: ''Kadınlarımıza hak ettiği değeri vereceğiz''

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Anneler gününe özel kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, hayata gelmemizi sağlayan ve bizi en iyi şekilde yetiştirmek için saçlarını süpürge eden annelerin hakkının ödenmeyeceğini ifade eden Tanrıkulu, kadınların her alanda yaşadığı sorunların çözümü için seferber olunması gerektiğini söyledi.

Kadınların anne, eş ve çalışan birey olarak sorumluluklarının çok olduğunu ancak, buna karşılık ülkemizde hak ettikleri değeri ne yazık ki göremediklerini anlatan Tanrıkulu, AKP Hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin yüzde 1400 artmasının bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Kadınlar baş tacı

Kadına şiddetin arttığı, kadınlara sadece evlerinde çocuk bakma misyonunun yüklendiği son yıllarda her şeye rağmen kadınların ayakta kalma ve sesini duyurma çabası içinde olduğuna işaret eden Tanrıkulu, “Başta anneler olmak üzere bu özel günde tüm kadınları kutluyorum. Kadınlar hayatta büyük bir mücadele veriyor. Önce kadın olarak babasına, eşine kendisini ispat etmeye çalışıyor. Daha sonra anne olarak çocuk sorumluluğunu alıyor ve her şartta çocuklarının en iyi şekilde yetişmesi için mücadele ediyor. Bu nedenle başta annelerimiz olmak üzere bütün kadınları her zaman baş tacı etmemiz gerekiyor. TBMM’de görev yapan milletvekilleri olarak kadınların daha iyi şartlarda yaşaması ve çalışması için ilgili yasaları çıkaracağız. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse kadınlarımız hak ettiği noktaya ulaşacaktır” dedi.

Kadın erkek omuz omuza

Özellikle çalışan annelerin çok büyük sıkıntı içinde yaşadıklarını, yeterli kreş imkanı olmadığı için çoğunun çalışamadığını, her türlü zorluğa rağmen çocuğunu yakınlarına ya da kreşe bırakıp çalışanların ise çoğu zaman çocuklarına yeterli zamanı ayıramadıkları için suçluluk psikolojisi yaşadığını anlatan Tanrıkulu, “Kadınların çalışma hayatında daha çok yer alarak ülke ekonomisine katkı sağlamaları için işyerlerinde kreş imkanlarının artırılması gerekiyor. 3 çocuk politikası yerine, çocukların bakımlarının en iyi şekilde yapıldığı, annelerin çocuklarını güvenerek bırakacağı kreşlerin sayısı artırılmalı. Şu anda özel kreşlere asgari ücretli bir çalışan kadın aldığının neredeyse tamamını veriyor. Böyle olunca kadınlar çalışma hayatından çekilmek zorunda kalıyor. Başta çalışan anneler olmak üzere bütün kadınların sorunlarının çözümü kadın erkek omuz omuza çalışmaktan geçiyor” dedi.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aytun Çıray:''Bütünşehir yasasını iptal edeceğiz''
Sonraki Haber El Emeği Ürünler Bu Kermeste

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?