ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: ''Gençler iş ve aş endişesi yaşamayacak''

Tanrıkulu: ''Gençler iş ve aş endişesi yaşamayacak''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: ''Gençler iş ve aş endişesi yaşamayacak''

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, iktidarları boyunca gençlerin iş ve aş endişesi taşımadan rahatça yaşayabileceği bir Türkiye tesis edeceklerini bildirdi.

MHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Atatürk’ün topyekûn milli mücadeleyi başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 96’ncı yıldönümünde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Tanrıkulu, yaklaşık bir asır önce yakılan Kurtuluş Savaşı ateşinin ne yazık ki hala sönmediğini belirtti. Türkiye’nin 1950’lerden itibaren emperyalist güçlerin elinde adeta bir oyuncak haline geldiğini ve milli egemenliğin kaybedilme noktasında olduğunu altını çizen Tanrıkulu, 8 Haziran sabahı özlenen eski Türkiye’yi tesis etmek için çalışacaklarını kaydetti.

Başarılı gençlere 10 bin lira

Bugüne kadar gelen başarısız iktidarların Türkiye’nin başına açtığı sosyoekonomik sorunlarla baş edebilmek için gençlere öncelikli sıra verdiklerini belirten Tanrıkulu, “Her öğrenciye öğrenimi süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verileceğini” söyledi.

Yaratıcı gençler kamudan desteklenecek

Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere ise kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkânı getireceklerini vurgulayan Tanrıkulu, “İzmir’in en büyük sorunu işsizlik.  İzmir’de tanımlanan genç işsizlik yüzde 30’larda. Türkiye’de son zamanlarda işsizlik artık çift haneli rakamlara demir attı. İşin daha kötüsü açıklanan resmi rakamlara iş aramaktan vazgeçen ve ümidini kesenleri de kattığımız zaman reel işsizlik yüzde 18’lere çıkıyor. Geçmişte gerek OSB’ler, gerekse teknoloji geliştirme bölgeleri vasıtasıyla geniş bir istihdam alanı yaratma mücadelesi verdik ve onlar bugün hala faaliyette. Özel sektördeki istihdamda çok ağır vergi yükü var. Asgari ücret üzerindeki vergi yükünü alacağız. Yaratıcı düşünceleri olan gençlerimizi destekleyecek yeni bir kamu yapılanması ise ilk gündem maddelerimizden” ifadelerini kullandı.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da kız kaçırma kavgası: 18 Yaralı
Sonraki Haber

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?