ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: ''Esnafı borç sarmalından kurtaracağız''

Tanrıkulu: ''Esnafı borç sarmalından kurtaracağız''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: ''Esnafı borç sarmalından kurtaracağız''

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, esnafı borç sarmalından kurtaracaklarını söyledi.

Esnafın her zaman Ankara’daki sesi olduklarını ve 7 Haziran seçimlerinden sonra iktidara gelmeleri halinde de öncelikle esnafın sorunlarını çözeceklerini ifade eden Tanrıkulu, seçim beyannamelerinde dile getirilen bütün sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığını kaydetti.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ev sahipliğinde, esnaf odası başkanları ile buluşan MHP İzmir Milletvekili adayları, kendilerini tanıtarak, MHP’nin ekonomi ve esnaf ile ilgili görüş ve projelerini anlattılar.

Borç batağındayız

Toplantıda ilk sözü alan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, esnafın sıkıntılarını 10 madde ile özetleyerek, Esnaf ile yakından ilgilenecek bir iktidar istediklerini söyledi. İşlerin durgunluğu, alışveriş merkezleri, vergi yükleri ve kayıtdışı başta olmak üzere esnafın birçok sorunla boğuştuğunu ve her geçen gün kan kaybettiğini belirten Mutlu, vatandaşlar gibi esnafında borç batağı içinde olduğuna dikkat çekti.

 

MHP İzmir 2. Bölge 1. Sıra adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu da konuşmasına iktidarları döneminde  olduğu gibi esnafın her zaman Ankara’da sesi olduklarını söyledi.

Borçlar uzun vadede ödenecek

Hipermarketler yasasının çıkması için Hükümetleri döneminde uğraş verdiklerini, 2007 ve 2011 seçimlerinden sonra da kanun teklifi vermelerine rağmen, istenilenden uzak bir yasa çıktığını açıklayan Tanrıkulu, “Biz esnaf ile ilgili her soruna duyarlı olduk. Seçim beyannamemize baktığımızda da bugün burada dile getirilen bütün sorunların ve çözüm önerilerimizin yer aldığını görüyoruz. Şu anda esnaf ve küçük işletmelerin en büyük sorunu  borç.  Borç sarmalından çıkış projemizle bu sorunu çözeceğiz.  Esnaf ve küçük işletme yaklaşımı ile esnaf ve küçük işletmelerin bankalara olan donmuş borçlarını masaya yatıracağız.  Banka Sigorta Muamele Vergisi ve Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’ndan muaf olarak,  belirli bir faizde anlaşıp borçları uzun süreye yayarak esnafı ve küçük işletmeyi borç sarmalından kurtaracağız” dedi.

 Esnafın sorunu kalmayacak

Esnafın sorunlarını bildiklerini mesleki eğitim, inovasyon, KOSGEB destekleri, hipermarketler sorunu başta olmak üzere her alanda çözüm önerisi ve projelerinin hazır olduğunun altını çizen Tanrıkulu, esnaf ve sanatkarın kendisini yenilediğini, sizleri ayakta tutmak için birlikte çalışmaya da hazır olduklarını kaydetti. Koalisyon Hükümeti döneminde yaptıklarına bu toplantıda yer alan oda başkanları ve yöneticilerinin de yakından bildiklerini açıklayan Tanrıkulu, esnafın Ankara’daki sesi olmaya 7 Haziran tarihinden sonra da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da yeni başkan Ali Erten
Sonraki Haber Karşıyaka'da atıklar ekonomiye kazandırılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?