ANA SAYFA > İZMİR > Taçsız Kral Konak’ta yaşatılacak

Taçsız Kral Konak’ta yaşatılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Taçsız Kral Konak’ta yaşatılacak

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran ‘Taçsız Kral’ lakaplı efsane futbolcu Metin Oktay’ın heykeli futbola başladığı yer olan Konak’a dikilecek.

Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. İzmir ve Konak’ta sporun geliştirilmesi için atılması gereken adımların konuşulduğu görüşme sonunda açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in Türk futboluna kazandırdığı en önemli isimlerden olan Metin Oktay’ın heykelini dikmek için dernek yönetimiyle ortak bir karar aldıklarını söyledi.

İZMİR’İN YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLERDEN

Futbola Konak’ın Damlacık Mahallesi’nin takımı Damlacıkspor’da başlayan, ardından İzmirspor ve Galatasaray’da efsaneleşen, yaşadığı gol krallıklarıyla ‘Taçsız Kral’ lakabını alan Metin Oktay’ın futbolculuğu kadar İzmir’in kent kimliğinde de önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Başkan Pekdaş, “İzmir’de spor her zaman değerliydi ve önemli spor dalları ilk kez İzmir’de hayat bulmuştu. Futbolda İzmir’de önemli gelişmeler göstermiş ve Türk futbol tarihini etkilemiştir. Bunda Metin Oktay’ın payı büyüktür. Dolayısıyla Metin Oktay’ın adını gelecek kuşaklara taşımamız gerekiyor. Bunun için de Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi ile ortak bir çalışma başlatacağız. Yeri birlikte kararlaştırarak bir Metin Oktay heykelini bu kente kazandırmak istiyoruz” dedi.

DÖRT YILLIK HAYAL GERÇEK OLACAK

Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala da yaptığı açıklamada Metin Oktay’ın heykelini dikmek için dört yıldır uğraştıklarını belirterek, “Dört yıldan beri yapmak istediğimiz ancak bir türlü başaramadığımız rahmetli Metin Oktay’ın heykelinin dikilmesi konusuna sağ olsun Başkanımız sıcak baktı. Bu heykelin yapılacağını söylediler. Bu İzmir için büyük bir kazançtır. İzmir sporu adına ben eski bir spor yöneticisi olarak çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Vreskala yapılacak heykelin Eşrefpaşa, Damlacık veya uygun görülecek başka bir yere dikileceğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mimarlık öğrencileri İzmir’de buluştu
Sonraki Haber Vali Toprak Karşıyaka Stadı inşaatını inceledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?