ANA SAYFA > EKONOMİ > Süt ürünleri tüketimi yüzde 3,5 arttı

Süt ürünleri tüketimi yüzde 3,5 arttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Süt ürünleri tüketimi yüzde 3,5 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ticari süt işletmelerince Haziran ayında 808 bin 582 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı.

Haziran ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 103 bin 741 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 56 bin 77 ton ile bir önceki yılın Haziran ayına göre yüzde 4,6 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 3 bin 681 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,4 azaldı.

YOĞURT VE AYRAN ÜRETİMİ ARTTI

Yoğurt üretimi 105 bin 987 ton ile bin önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 arttı. Ayran üretimi ise 48 bin 594 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artış gösterdi.

Haziran ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5  protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'e şehit ateşi düştü
Sonraki Haber Tevfik Fikret okullarından, üniversite sınavlarında büyük başarı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?