ANA SAYFA > GÜNDEM > Sürdürülebilirlik ana temasında işbirliği yapacaklar

Sürdürülebilirlik ana temasında işbirliği yapacaklar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sürdürülebilirlik ana temasında işbirliği yapacaklar

KalDer İzmir Şubesi, sürdürülebilirlik ve işbirliği alanında kamu ve özel sektörün bir araya getirilerek deneyim paylaşımı ve işbirlikleri hedefiyle Karşıyaka Belediyesi ile İnci Holding’i bir araya getirdi.

İnci Holding’de gerçekleştirilen buluşmaya Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, KalDer İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, İnci Holding Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Filiz Morova İneler, İnci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ece Elbirlik Ürkmez ve kurumların sürdürülebilirlik alanında çalışan bürokrat ve yöneticileri katıldı.

Yapılan toplantı sonunda iki kurumun ortak projeler yaratma ve kurumların kendi bünyelerinde yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarına karşılıklı olarakkatkı verme kararı çıktı.
 
Kamu ve özel sektör işbirliği ile kalite çıtası yükselecek
İnci Holding’de yapılan toplantının açılışında konuşan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, hem İnci Holding’in hem de Karşıyaka Belediyesi’nin sürdürülebilirlik noktasında özel sektör ve kamu kuruluşlarına örnek olacak seviyede çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Bu çabalarının ortak bir sinerji yaratabileceğini öngördükleri için iki kurumu bir araya getirerek deneyim paylaşımı yapmalarını arzu ettiklerini söyleyen KalDer İzmir Başkanı Kılıç, “KalDer’in temel misyonlarından biri de budur. Kaliteyi, sürdürülebilirlik noktasında daha da yukarıya çıkarmak için çaba gösteren kamu ile özel sektör kuruluşlarını bir araya getirerek, her iki tarafında kendi payına çarpan etkisi yaratacak çıktılar elde edeceği bir iş birlikteliğinin peşindeyiz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi’nin kentin ve hizmetlerin sürdürülebilirliği noktasında ciddi çalışmalar yürüttüğünü ve KalDer olarak Karşıyaka Belediyesi ile bu noktada bir protokole de sahip olduklarını hatırlatan Kılıç, “Hem şehrin sürdürülebilirliği hem belediyedeki hizmetlerin sürdürülebilirlik noktasında kalitesinin arttırılması ve toplumsal hizmetlerin güçlendirilmesi noktasında Karşıyaka Belediyesi ile kesiştiğimiz, ortak çıkar noktalarında buluştuğumuz alanların olduğunu gördük.Aynı şekilde İnci Holding de sürdürülebilirlik noktasında örnek teşkil edecek bir grup. Özel sektörün bu deneyimi güçlendirecek, pekiştirecek temaslarına da aracılık etmek istedik. Bugün burada köprü görevimiz var. Her iki kuruma açık fikirliliğinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Gök: “Deneyimlerimizi toplumla paylaşmaya özen gösteriyoruz”
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ise İnci Holding ve İnci Vakfı olarak sürdürülebilirlik noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunun için özel departmanlara sahip olduklarını belirtti.
38 yılına ulaşan İnci Vakfı eliyle de özellikle eğitim alanında topluma katkı konusunda sürdürülebilirlik deneyimlerini ve bu süreçte oluşturdukları bilgive deneyim havuzunu toplumla paylaşmaya özen gösterdiklerini anlatan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gök, “Bugün burada Karşıyaka Belediyesi ve KalDer İzmir Şubesi ile buluşmaktan ve kendimizi anlatarak Karşıyaka Belediyesi ile hangi alanlarda kesişebileceğimizi ve nasıl bir işbirliği içine gireceğimizin ön görüşmesini yapmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Umuyorum güzel bir iş birlikteliğinin ilk adımını bugün atıyoruz” diye konuştu.
 
Tugay: “Kamu, özel sektör ve STK birlikteliği yaratıyoruz”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay ise kendilerini İnci Holding ile buluşturan KalDer İzmir Şubesi’ne ve ev sahipliği için İnci Holding’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Türkiye’de kamu, özel sektör ve sivil toplumun ortaklaşma noktasında sorunlar yaşandığını, bu tarz işbirliklerinin yaratılmasında sıkıntılar yaşandığını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay, “Her kurum kendi kulvarında ve gücü doğrultusunda sürdürülebilirlik, kalite odaklı hizmet veya faaliyet alanının kapsamı dahilinde üretim süreçlerinde çaba gösteriyor. Bugün burada nasıl birbirimize katkı verebiliriz, hangi alanlarda birbirimizden destek alabiliriz onları konuşmak için bir araya geldik” dedi.

Özel sektör kamu kuruluşu birlikteliklerinde 1 artı 1’in 2 değil 4 ettiğini ifade eden Tugay, “Karşıyaka Belediyesi olarak sürdürülebilirlik birimi kurduk, bu konuda bir rapor yayınladık ve uluslararası ölçekte yeni bir raporu da bitirmek üzereyiz. Elastik bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada yürüttüğümüz çalışma ve birikimlerimizi özel sektörle de paylaşmayı değerli görüyoruz. Ortak çalışmanın hepimize çok yararı olacağını düşünüyorum” dedi.

Kendi içerisinde, kapalı değil kapsayıcı, paylaşımcı bir katılımı çok önemli gördüklerini ifade eden Tugay, “Problemler hepimizin problemi, bunların çözümünde kurumlar arası işbirliğine çok önem veriyoruz. Bugün burada fitilini yaktığımız işbirliğinin hepimizin yolunu aydınlatacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
İnci Holding ve İnci Vakfı hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda İnci Holding’in yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları paylaşılarak Karşıyaka Belediyesi ile işbirliği yapılabilecek noktaların tespiti üzerine görüş alışverişinde bulunuldu

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Sezonun en kötü basketbolunu ilk yarıda oynadık
Sonraki Haber Vapur seferleri iptal edildi!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?