ANA SAYFA > GÜNDEM > Süper Lig hakemlerinden Karşıyaka'nın Filizleri'ne destek

Süper Lig hakemlerinden Karşıyaka'nın Filizleri'ne destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Süper Lig hakemlerinden Karşıyaka'nın Filizleri'ne destek

Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen “Karşıyaka’nın Filizleri”ne bir destek de futbol hakemlerinden geldi. Süper Lig’in ve Türk futbolunun en tanınmış hakemlerinden oluşan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İzmir Şubesi, iki üniversiteli gence burs vermeye başladı. Başkan Akpınar, "Bu anlamlı desteğin örnek olmasını diliyorum" dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına burs desteği sağlamak adına hayata geçirdiği “Karşıyaka’nın Filizleri” projesi futbol camiasını da harekete geçirdi. Karşıyaka’daki apartman sakinlerinin bir araya gelerek öğrenci okutmasıyla başlayan; ardından muhtarlardan meslek odalarına, esnaftan taksi duraklarına kadar farklı kesimlerin katkılarıyla giderek büyüyen projenin destekçileri arasına Süper Lig hakemleri de katıldı. Süper Lig’in ve Türk futbolunun en tanınmış hakemlerinden oluşan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İzmir Şubesi üyeleri, uygulama kapsamında iki üniversite öğrencisinin bursunu üstlendi.

Süper Lig Hakemleri Tolga Özkalfa, Alper Ulusoy, Halil Umut Meler, Kutluhan Bilgiç, FIFA Yardımcı Hakemi Ekrem Kan, Süper Lig Yardımcı Hakemi Baki Tuncay Akkın ve Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Erol Ersoy’u makamında konuk eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Karşıyaka’nın Filizleri’ne İzmirli Süper Lig hakemlerimizin de destek vermesinden mutluluk duyduk. Yapmış oldukları katkı, projemizin ülkemize yayılması noktasında da önemli bir adımdır. Destekleri için hakemlerimize çok teşekkür ediyor, tüm spor camiasına örnek olmasını diliyorum” dedi.

Karşıyaka’nın Filizleri’nin destekçileri arasına katılan Süper Lig hakemleri ise “Türkiye’de çok önemli bir alanda adalet dağıtan hakemler olarak, toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirme anlamında bu önemli projeye katkı sunma kararı aldık. Bu sorumluluğu daha fazla insanın yerine getirmesini sağlamak için de önayak olmak istedik. Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bu projeyle açmış olduğu yoldan ilerlemek bizim adımıza onur vericidir. Bu ve gelecek projelerde de hakem camiası olarak her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi, yasal olarak belediyelerin üniversite öğrencilerine burs verememesine çözüm üretmek amacıyla, yaklaşık bir buçuk yıl önce “Karşıyaka’nın Filizleri” projesini hayata geçirdi. Belediyenin organizasyon gücü ve hayırsever vatandaşların örgütlenme becerisini birleştiren proje, ilk olarak apartman ve sitelerin desteğiyle yola çıktı. Aidatlara yapılan küçük katkılarla, belediyeye başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmeye başlandı. Hızla yayılan projeye; sivil toplum örgütleri, meslek odaları, taksi durakları, belediye çalışanları, muhtarlar, dolmuş şoförleri, esnaf gibi pek çok farklı kesim de destekçi oldu. Aylık 300 lira burs verilen öğrencilerin sayısı 500’e ulaştı. Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından “Avrupa'nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi” seçilen, ulusal çapta önemli ödüllere layık görülen örnek proje, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki belediyeler tarafından da uygulanmaya başlandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, İnegölspor'u konuk ediyor
Sonraki Haber Kızı için kanser hastalarına umut olması amacıyla Vakıf kuracak…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?