ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Süleyman Saim Tekcan'ın eserleri Selçuk Yaşar galerisinde

Süleyman Saim Tekcan'ın eserleri Selçuk Yaşar galerisinde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Süleyman Saim Tekcan'ın eserleri Selçuk Yaşar galerisinde

Türk Resim Sanatının ve çağdaş sanat eğitiminin duayeni Süleyman Saim Tekcan’ın Gravür Sergisi 04 Şubat 2016 tarihinde Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açıldı.

Sergi açılışına, Yaşar Topluluğu yöneticileri ve çalışanları, İzmir iş dünyasından pekçok kişi, sanatçı ve sanatsever katıldı. Yapıtlarına yaşadığı çevreden, doğadan, Anadolu uygarlıklarından ve Osmanlı sanatından etkilenerek bir kimlik kazandıran Tekcan, sanat yaşamında yarım asrı geride bıraktı.

Özgün baskı resmin gelişimine ve çağdaş sanat eğitimine katkılarıyla Türk sanat tarihinde önemli bir yere sahip olan Tekcan, 2004 yılında kurduğu IMOGA (Grafik Sanatlar Müzesi) ile Türkiye'ye büyük bir değer ve pek çok kıymetli eser kazandırdı.

Süleyman Saim Tekcan’ın 30 eserinden oluşan gravür sergisi 27 Şubat 2016 tarihine kadar Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde görülebilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İKÇÜ'de bebekler anne karnında ameliyat ediliyor
Sonraki Haber Türkiye'de sigara kullanma oranı düşüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?