ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Şükran Kurdakul anılacak

Şükran Kurdakul anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şükran Kurdakul anılacak

Karşıyaka Belediyesi 26 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te Çarşı Kültür Merkezi'nde Şükran Kurdakul'u anma ve anlama etkinliği düzenliyor.

Etkinlikte şair Aslıhan Tüylüoğlu slaytla şairin yaşamını anlatacak. Araştırmacı-ressam Cevdet Yüceer, Şükran Kurdakul'un sanatçı kişiliğine, toplumcu tutumuna ilişkin bir sunumda bulunacak. Veysel Çolak ise sanatçının bağımsızlık anlayışına, yurt sevgisine, halka sahip çıkışına, insana bakışına, emperyalizme karşı ürettiği düşüncelere değinen bir konuşma yapacak. Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi katılımcıları da şairin şiirlerinden örnekler sunacak.

Şükran Kurdakul, 1946'da Karşıyaka Lisesinde öğrenciyken Ceza Yasasının 142. Maddesinden komünizm propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanıyor. İbret olsun diye elleri kelepçeli Karşıyaka çarşısında dolaştırılıyor. 1951'de, gene aynı nedenle tutuklanıyor ve 2 yıl hapis cezası alıyor. Siyasi baskılar altında bir yaşam sürdürmek zorunda bırakılıyor.

Yaşamını sürdürebilmek için daktilo memurluğu, gazete ve dergilerde düzeltmenlik yapıyor. Kendini edebiyat ve şiir için biriktiren çalışmalara girişiyor. Yelken dergisinin yönetmeni oluyor. Daha sonra Ataç ve Eylem dergilerini çıkartıyor. Çok yönlü bir edebiyat insanı. Tomurcuk (1943), Zevklerin ve Hülyaların Şiirleri (1944), Giderayak (1956), Nice Kaygılardan Sonra (1963), İzmir'in İçinde Amerikan Neferi (1965), Halk Orduları (1969) Acılar Dönemi (1977), Bir Yürekten Bir Yaşamdan (1982), Ökselerin Yöresinde (1984), Ölümsüzlerle (1985), İhtiyar Yüzyıla (1997) adlı şiir kitaplarını; Tanığın Biri (1970), Beyaz Yakalılar" (1972), Kurtuluştan Sonra" (1973), Onların Çocukları" (1975) adlı hikâye kitaplarını yayımlıyor. Bunların dışında birçok araştırma, inceleme çalışmaları katıyor kültürel hayata.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türküler Sevgili'nin hazırlıkları devam ediyor...
Sonraki Haber Serum ile sahneye çıktılar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?