ANA SAYFA > GÜNDEM > Suat Gürbüzer anıldı

Suat Gürbüzer anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Suat Gürbüzer anıldı

Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının efsane isimlerinden Kore Gazisi Suat Gürbüzer, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan gazeteci, şair, yazar Okan Yüksel Gürbüzer’i daima hatırlayacaklarını vurgulayarak, “Sakın Suat Gürbüzer öldü sanmayalım, o sadece yorgunluk gideriyor ve biz onu yüreğimizin sıcaklığında saklıyoruz. Karşıyaka onun gibi nice değerler yetiştirmiştir ve yetiştirmeye devam edecektir. Bilindiği üzere Türkiye’de ay-yıldızı Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği kulüp, Karşıyaka Spor Kulübü’dür” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da Gürbüzer’i andığı konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka ve ülkemize hem futbolcu olarak hem de asker olarak verdiği hizmetler nedeniyle saygı ve hayranlık duyduğum değerli büyüğümüz Suat Gürbüzer’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Onu ve diğer tüm diğer büyüklerimizi anmak bizim önemli görevlerimizden biri. Karşıyaka’nın büyüklüğünün temsili olan insanlar, bu toprakların yetiştirdiği insanların ne kadar vatansever aynı zamanda sanat yönleriyle, spor yönleriyle örnek insanlar. Onların isimleriyle beraber Karşıyaka hem Türkiye hem de dünya için özel bir yerdir. Diliyorum örnek alınsın ve onların yolundan yürümeyi herkes başarabilsin.”

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker, Karşıyaka Spor Kulübü’nün bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Efsane 11 numaramızın efsane futbolcularından bunlar hep önemli günler, önemli insanlar. Kurucularımızın, oyuncularımızın hepsi bu ülke için, bayrak için mücadele etmiş insanlar. Kulübün, böyle bir yeşil kırmızılı formanın taraftarı olmak, yöneticisi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç ise konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka ve Karşıyaka’nın değerleri iç içe geçmiş bir bütün, o kadar çok önemli isim var ki. Suat Gürbüzer de onlardan biri, benim babam da onun yaşlarındaydı ve o da Kore Gazisi’ydi. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Karşıyaka’nın demokratik, laik, özgürlükçü yapısı Türkiye’ye daima öncü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de annesini bizlere emanet etmiştir. Karşıyaka’nın önemli isimlerini yaşatmak için mücadele edeceğiz, onları gelecek nesillere de anlatacağız.”

1912 Derneği Üyesi Semih Türetken de Gürbüzer’in önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, “1912 Derneği, dernek başkanım Cem Karagözlü ve dernek üyelerimiz adına Suat Gürbüzer’i saygıyla anıyorum. Yaşım itibariyle Suat Gürbüzer’in sporculuğunu izleyemedim ama çok dinledim. Beyefendi kişiliğini, nezaketini çok iyi bilirim. Kendisi Kaf Sin Kaf’ı bugüne getiren önemli izlerden biriydi. Karşıyaka’yı Karşıyaka yapan, o formayı giydikten sonra çıkarmayan önemli bir değerdi. Kendisini bir kez daha saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki anmaya Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, Gürbüzer’in yakınları ve Kaf Sin Kaf sevdalıları katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İGC'nin gurur günü
Sonraki Haber Kerem Pala 3 yıllık imzayı attı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?