ANA SAYFA > MEDYA > İGC'nin gurur günü

İGC'nin gurur günü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC'nin gurur günü

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, meslekte 25 yılını ve üyelikte 15 yılını dolduran toplam 176 gazeteciye “Cemiyet Şeref Divanı Üyeliği Beratı” takdim etti. İGC'ye yeni üye olan gazetecilere de rozetlerinin takıldığı törende, İGC Başkanı Dilek Gappi, “Burası Hasan Tahsin'in cemiyeti. Özgür gazetecilik için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından meslekte 25 yılını ve İGC üyeliğinde 15 yılını dolduran toplam 176 gazeteciye “Cemiyet Şeref Divanı Üyeliği Beratı” düzenlenen törenle verildi. Tören, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin geçtiğimiz aylarda faaliyete açtığı Uluslararası Basın Merkezi'nde düzenlendi. Töreninin ardından, İGC'ye üye olan 75 gazeteciye de rozetleri takıldı. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İGC tarihinin en ağır sürecinin yaşandığını ifade ederek, “Tahayyül sınırlarını zorlayan bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Deprem nedeniyle bir günde Cemiyetimizin neredeyse tek gelir kaynağı olan kira gelirleri yok oldu.  Ama biz derin bir nefes aldık ve büyük bir mücadele başladı.  Cemiyet yönetiminde bir fark yaratacağımızı söylemiştik ve sözümüzü tuttuk” dedi.

Yerel Medya İçin Mücadele
Yerel gazeteler için başlattıkları mücadeleden bahseden Gappi, “Göreve gelir gelmez gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan biri ‘Nefes Alamıyoruz’ mücadelesi oldu. Zor durumda olan basınımızın belini bükecek tasarruf önlemlerine karşı sesimizi yükselttik, meydanlara çıktık. Yine aynı dönemde yerel gazetelerimizin yaşadığı sıkıntılar bir dönem had safhaya ulaşmıştı. Aynı süre içinde sorunları izlemeyi değil çözüm bulmayı hedefledik” diye konuştu. 

Boyun Eğmeyeceğiz

23 Haziran’dan bugüne gerçekleştirdikleri çalışmaları tek tek anlatan İGC Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "İGC olarak diğer çalışmalarımızın yanı sıra meslektaşlarımızın ‘özlük, demokratik’ hakları için de var gücümüzle çalışıyor, üst üste projeler ortaya koyuyoruz.  Çalışmalarımızı ulusal ve uluslararası boyutlarda sürdürüyoruz.
Medya özgürlüğü mücadelesi, basın çalışanlarının hakları, teknoloji ve sektördeki yenilikler, dijital medya gelişimine uyum, yerel basının güçlenmesi, kamu özel sektör iş birliğinin geliştirilmesi, deneyim paylaşımı, çevresel konular, cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliğinin sağlanması, azınlıkların ve yerelde evrensel insan haklarının geliştirilmesi gibi nihai hedefleri olan önemli çalışma ve projeler yürütüyoruz.  
 
Türkiye’nin En Büyük Basın Basın Merkezi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak gücümüzü daha da artırmanın, dayanışmayı yükseltmenin peşindeyiz.
Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz onlarca çalışmanın yanı sıra, ülkemizin en büyük Uluslararası Basın Akademisi’ni meslektaşlarımızın kullanımına açtık.
Düzenli eğitimlerle, gazetecilerin donanımlarını artırmaları için olanaklar yaratıyoruz. Ayrıca Türkiye’nin en büyük ve etkin cemiyet gazetesini yayınlıyoruz.

28 Temmuz gazetemizin de kuruluş yıl dönümüdür. Evet bugün, ‘Gazetecilerin Gazetesi’ 9 Eylül,10 Yaşında!.
Ne mutlu bizlere ne mutlu, baskıların tahakkümlerin bu denli arttığı günümüzde bağımsız gazetecilik mücadelesi verenlere…
Türkiye’nin tek sendikalı cemiyet gazetesi de olan 9 Eylül ile yüzlerce meslektaşımıza da telif desteği veriyoruz.

İnsan Hakları, gençlik ve işsizlik, pandemi,  şiddet, mülteci hakları, 1 Mayıs gibi toplumsal yayınlara da imza atan gazetemizi, emek harcayan gazete çalışanlarımızla birlikte her gün yayınlıyor, yazılı basının en seçkin örneklerinden birini yaşatıyoruz. İşimiz çok ama çok zor.Yolumuz uzun ve meşakkatli. Özveri ile görevimizi sürdürüyor; mali zorluklar, siyasi baskılar, tehdit ve engeller arasında yılmadan yol alıyoruz.  

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Dokuz Eylül Gazetesi tüm baskı ve tahakkümlere karşı dimdik ayaktadır, sonsuza kadar ayakta kalmaya devam edecektir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bergama Diş Sağlığı Merkezi’ne kavuşuyor
Sonraki Haber Suat Gürbüzer anıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?