ANA SAYFA > SPOR > Sportif Performans Ölçüm Merkezi açıldı

Sportif Performans Ölçüm Merkezi açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sportif Performans Ölçüm Merkezi açıldı

Karşıyaka Belediyesi Sportif Performans Ölçüm Merkezi bugün basın mensuplarına yapılan tanıtımla hizmete açıldı.

Cemile Suat Balcıoğlu Spor Salonu'nda açılışı yapılan ve randevu ile 8-10 yaş arası tüm çocuklar, 11-18 yaş arası Karşıyakalı lisanslı sporcuların yararlanabileceği ve performans ölçümü yaptırabileceği tesisin açılışında basın mensuplarına bilgi veren Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürü Berkhan Alptekin, tesisin Karşıyakalı çocuklar ve lisanslı gençler için büyük yarar sağlayacağını, gelişimlerini arttırabileceği gibi onların hangi spora daha yatkın olacağını ortaya koyacağını ifade etti. 
Tanıtımda, yürütülecek faaliyetler de Spor İşleri Müdürü Berkhan Alptekin tarafından uygulamalı olarak tanıtıldı. Tanıtımda ölçümü yapılan 10 yaşın altındaki iki çocuğun vücut analizi ve kilo, boy ölçümü yapıldı. Ardından çocuklar; esneklik, el kavrama kuvveti, göz koordinasyonunu inceleyen disklere dokunma, uzun atlama, kulaç uzunluğu, oturma yüksekliği, mekik, denge, dikey sıçrama, sırt-bacak kuvveti ve bükülü kol asılı kalma testlerine tabi tutuldu. Son olarak da fotoselli cihazların yer aldığı alanda sesli uyarı sistemi ile çalışan hız, çeviklik ve mekik koşusunu gerçekleştirdi. İnsan faktöründen bağımsız tamamen dijital ve birbirine entegre sistemler sayesinde çocukların testlerde elde ettiği başarı oranları karneye yansıtıldı. Bu oranlar doğrultusunda hangi spor branşında daha yetenekli olabileceği yüzde olarak belirlendi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor İşleri Müdür görevinden geldiği Karşıyaka Spor İşleri Müdürlüğünde farklılık yaratan ve Karşıyaka'yı spor kenti yapmanın gayreti içine giren Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri müdürü Berkhan Alptekin  "Spor Kenti Karşıyaka'mıza çok yakışan Sportif Yetenek ve Performans Ölçüm Testlerimizin tanıtımını tamamlayarak Merkezimizin kapılarını tüm çocuk ve gençlerimize açtık. Randevu için www.karsiyaka.bel.tr web adresinden başvurabilir ya da 05492600223 numaralı telefonla bize ulaşabilirsiniz. Karşıyaka’mıza yakışan bir tesisi daha açmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
Açılışa Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile bazı Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'nın Play-In rakibi belli oldu
Sonraki Haber Karşıyaka'daki emsal artışı kararını Büyükşehir veto etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?