ANA SAYFA > ÇEVRE > SpaceX'in FalconHeavy roketi ilk ticari uçuşta başladı

SpaceX'in FalconHeavy roketi ilk ticari uçuşta başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SpaceX'in FalconHeavy roketi ilk ticari uçuşta başladı

Space X Falcon, büyük güçlendirici bir Suudi telekomünikasyon uydusunu yörüngeye taşıdı.

Teoman GÜRAY
Cape Caneveral’dan (Amerika) Bildiriyor
Arabsat 6A haberleşme uydusunu taşıyan SpaceXFalcon Ağır roketi Cape Canaveral, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden dün sabah saat 06.35 de  uzaya fırlatıldı. Bu aynı zamanda, roketin tekrar kullanılabilir üç yükselticisinin üçünün de Dünya'ya güvenle geri döndüğü ilk seferdi.
Büyük güçlendirici, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’ya televizyon, internet ve cep telefonu hizmeti vermek üzere tasarlanmış 13.000 kiloluk bir Suudi telekomünikasyon uydusunu yörüngeye taşıdı.
230 metre yüksekliğindeki roket 3,1 milyon pound ağırlığında ve 2012'den beri Uluslararası Uzay İstasyonuna kargo feribotu yapan SpaceX’inFalcon 9 roketini temel alan yeniden kullanılabilir üç güçlendiriciden oluşuyor. 
Kalkıştan 10 dakika sonra, roketin iki yan yükselticisi, Dünya'ya geri manevra yaptı ve Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonundaki pedlerin yan yana inişini aynı anda tamamladı.
SpaceX'in Kaliforniya'daki Hawthorne'deki görev kontrol merkezindeki uçuş mühendisleri, üç yükselticinin güvenli bir şekilde geri döndükleri doğrulandıktan sonra  büyük bir alkış koptu ve SpaceX CEO'su ElonMusk, "Falcons indi."Diye bağırdı.
FalconHeavy, 140.000 pound'a kadar düşük Dünya yörüngesine girmek için tasarlanmıştır - 1960'larda ve ‘70'lerde Apollo astronotlarını aya götüren NASA’nın SaturnV’inden bu yana herhangi bir Amerikan roketinin taşıyabileceğinden daha fazla.  FalconHeavy ilk uçuşunu 6 Şubat 2018'de yapmıştı.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirli belediye başkanları bir araya geldi
Sonraki Haber Karşıyaka'ya iki yeni yüzme havuzu yapılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?