ANA SAYFA > İZMİR > Soyer: Diliyorum ki çocuklar Filistin’de yine körebe oynasınlar

Soyer: Diliyorum ki çocuklar Filistin’de yine körebe oynasınlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Soyer: Diliyorum ki çocuklar Filistin’de yine körebe oynasınlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir kez daha İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekti. 37 yıl önce çevirisini yaptığı kitapta Filistinli çocukların körebe oyununa hayatta kalma oyunu dediğini hatırlatan Soyer, “Diliyorum ki çocuklar Filistin’de yine körebe oynasınlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı dördüncü birleşimi Kültürpark 4 No'lu Hol'de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in idaresindeki meclis oturumunda partilerin grup başkanvekillerinin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne dair temennileri gündeme geldi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinerek, “37 yıl önce iki gazetecinin Filistinli kadın ve çocuklarla ilgili yazdıkları ‘Geri Döneceğiz’ adlı kitabı çevirmiştim. O kitapta gazeteciler, Filistinli mülteci çocukların şimdi oralarda yeni bir oyun oynadıklarını anlatıyorlardı. Oradan bir cümle paylaşmak istiyorum. Batıda bu oyun körebe olarak bilinir. Filistinli çocuklar buna başka bir isim bulmuşlar. ‘Hayatta kalma’ Ben de diliyorum ki çocuklar Filistin’de yine körebe oynasınlar” dedi.
 
“Barışı Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e borçluyuz”
Mustafa Kemal Atatürk'ün dış politikasına da dikkat çeken Başkan Soyer, “Atatürk’ü rahmetle anmak istiyorum. Çünkü içinde yaşadığımız bu coğrafyada; Irak, İran, Suriye, Filistin’de savaşlar on yıllardır sürüyor. Bütün bunlar olup biterken, çocuklar, kadınlar, insanlar ölürken eğer biz bu coğrafyada yüz yıldır kesintisiz barış yaşıyorsak bunu Cumhuriyete ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Buradan Atatürk'ü bir kez daha rahmetle analım ve şükranlarımızı sunalım” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: İlk dörtte kalmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz
Sonraki Haber Nif Çayı Köprüsü yenilenerek trafiğe açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?