ANA SAYFA > GÜNDEM > Sörf turizminde sıra Alaçatı'dan sonra Dikili'de

Sörf turizminde sıra Alaçatı'dan sonra Dikili'de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sörf turizminde sıra Alaçatı'dan sonra Dikili'de

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Ayvalık ve Dikili’de sektör yetkilileri ve üyelerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Kapt. Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, Murat Yılmazel ve Şube Müdürü Halil Hatipoğlu’ndan oluşan heyet, Ayvalık ve Dikili’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından üyelerle biraraya gelerek sorunları dinledi.

Başkan Öztürk,   İzmir’de sörfü yılın 10 ayına yaymak ve Alaçatı’yı dünyanın sayılı sörf merkezlerinden biri yapmak için çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirterek, “sırada Dikili var” dedi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi olarak deniz turizminin tüm dallarında gelirleri artırmak için başlattıkları çalışmada, Alaçatı’nın potansiyelini belirlediklerini kaydeden Öztürk, çalışmalarımızı şimdi Dikili üzerinde yoğunlaştırmak istiyoruz. Dikili’de sörf okullarının açılması, deniz malzemeleri satışı gibi yatırımların kurulması gerekiyor. Amacımız, Dikili’de sörf ile ilgili organizasyonların oluşturulmasını sağlamak. Bunun için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

Ayvalık ve Dikili’de günübirlik tur düzenleyen üyeler, sezonun kısa olmasından yakınarak en büyük sorunlarının çekek yeri olduğunu belirttiler. Ayvalık’ta günübirlik tur düzenleyen üyeler, tekneleri için barınak yeri istediklerini ve konu ile ilgili bölgede incelemelerde bulunduklarını anlatarak, barınak yapımında kendilerine yardımcı olunmasını talep ettiler.

BARINMA VE ÇEKEK YERİ BÜYÜK SORUN

Ayvalık ve Dikili’de gezi tekneleri ile günübirlik tur düzenleyen üyeler, en büyük sorunlarının barınma ve çekek yeri olduğunu belirttiler. Ayvalık’ta günübirlik tur düzenleyen üyeler, tekneleri için barınak yeri istediklerini ve konu ile ilgili bölgede incelemelerde bulunduklarını anlatarak, barınma yeri için kendilerine yardımcı olunmasını talep ettiler.

İMEAK DTO İzmir Şubesi yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Üyelerimiz kışın teknelerini barındırabilecekleri, yaz döneminde ise kıyıya yanaştırabilecekleri yer konusunda isteklerini dile getirdiler. Dikili bölgesindeki üyelerimizin belirledikleri yerler ile ilgili raporu yetkililerle paylaşacağız. Sorunların giderilmesi için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Bunun yanında acil durumlar için yangın söndürme botuna ve yardım botuna ihtiyaç duyulduğu belirtildi” dedi.

Öztürk ayrıca, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer’e yaptıkları ziyarette, kruvaziyer konusunun da ele alındığını, bölgenin kruvaziyer açısından geliştirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

Günübirlik Tur Tekneleri Kooperatifi Başkanı İsmail Duman ise Ayvalık ve Cunda arasında çalışan yolcu motorlarında tek hat olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını kaydederek, Sarımsaklı-Ayvalık ve Cunda arasında yeni bir hat oluşturulması gerektiğini ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın golcüleri suskun
Sonraki Haber Stat için belediye önünde protesto...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?