ANA SAYFA > İZMİR > Songül Gök: ''Ön seçim çok önemli bir başlangıç''

Songül Gök: ''Ön seçim çok önemli bir başlangıç''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Songül Gök: ''Ön seçim çok önemli bir başlangıç''

CHP İzmir 2. Bölgeden aday adaylığını açıklayarak saha çalışmalarına başlayan Songül Gök, Mansuroğlu Mahallesi Muhtarı ve CHP’li kadın üyelerle bir araya geldi.

Kadın üyelerle fikir alışverişinde bulunan Gök, parti içi ön seçimin partiye hareket getirdiğini ve çok önemli bir başlangıç olduğunu dile getirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı ve CHP Bornova Kadın Kolları eski Başkanı Songül Gök Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi Muhtarı Yasemin Yavuzcezzar ve partililerle buluştu. Aday adaylığı sürecinde partili kadın üyelerle fikir alışverişinde bulunarak desteklerini isteyen Songül Gök “Atatürkçü aydın, çağdaş kadınlar olarak ülkemize ve partimize ne verebiliriz diye düşünmeli, o yönde çalışmalıyız” dedi. Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde CHP’de en son ön seçimin 1999’da yapıldığını aktaran Songül Gök, daha sonra herhangi bir ön seçim yapılmadığını ve önümüzdeki seçimlerde ö nseçime gidilmesinin çok önemli olduğunu açıkladı. Ön seçimlerin parti örgütüne emek verenlerin sıyrılabileceği bir dönem olduğunu hatırlatan Songül Gök, örgütün içinden seçilenler partinin de yükünü çekenler olacağını belirtti.

BAŞARDIK, BAŞARIRIZ

25 yılı aşkın süredir gençlik kollarından başlayarak CHP teşkilatında farklı görevler aldığının altını çizen Songül Gök, partisini çoğu zaman özel hayatının bile önüne koyduğunu vurguladı. 2005 yılında Bornova Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçildiğinde teşkilatında 500’ün üzerinde kadın üyenin bulunduğunu ancak bunların ilk başta toplantılara gelmediğini belirten Songül Gök, “500’ün üzerinde üyemize siyasetimizi anlatan mektup yazdık ve toplantılarımıza davet ettik. Mektuplarımız ve çalışmalarımız sonucunda 100’ü aşkın kadın üyemiz toplantılarımıza katılmaya başladı ve büyük bir başarıya imza attık. O zaman başarmıştık, yine başarırız” diye konuştu.

“KENDİMİZİ İYİ ANLATMALIYIZ”

Partili kadınlarla yaptığı görüşmede Anadolu’nun git gide muhafazakarlaştığına dikkat çeken Songül Gök, bu muhafazakarlaşmanın İzmir’e yansımaya başladığı konusunda da uyarıda bulundu. CHP’li kadınlar olarak gericileşmenin karşısında en önemli ve en dirençli grup olduklarını vurgulayan Songül Gök, “Bizim hiçbir kesimi dışlamak gibi bir niyetimiz yok ve olamaz. Biz kendimizi insanlara iyi anlatacak ve onları kendi çizgimize çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

YOKSULLUK ÇÖZÜLMÜYOR; YÖNETİLİYOR

Türkiye’de yoksulluğun çözülmek yerine yönetilmeye çalışıldığını ifade eden Songül Gök sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Maalesef insanlar daha da yoksullaştırılarak kim el uzatırsa oraya gitmek zorunda bırakılıyor. Bizim bu düzeni bozmalıyız. Yoksulluğu yönetmek yerine çözmeli ve herkesin özgürce kimseye bağımlı olmadan yaşayabileceği şartları oluşturmalıyız. Biz kadınların ve gençlerimizin geleceğini güvence altına almak bu yoldan geçiyor. Çünkü şu an gençlerimizin ve kadınlarımızın en büyük düşmanı yoksulluk ve cehalet. Eğer milletvekili olma şansını yakalarsam öncelikli görevim bununla mücadele etmek olacak.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Belediyesi Davasına bakan hakimlerin görev yerleri değişti
Sonraki Haber Hayal Han artık Emekli-Sen'li...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?