ANA SAYFA > İZMİR > Son 64 yılın yağış rekoru

Son 64 yılın yağış rekoru

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Son 64 yılın yağış rekoru

İzmir’de aniden bastıran ve hayatı felç eden yağışla birlikte yarım saat içinde son 64 yılın Mayıs ayı rekoru kırıldı.

İzmir'de, öğleden sonra başlayan ve sağanak yağışla karışık yağan dolu, kentte sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. İlk yarım saatte yağan yağmurla birlikte, son 64 yılın Mayıs ayı rekoru da kırıldı. Konak merkezde metrekareye 37.6, Bornova'da metrekareye 62.4, Çiğli'de 40.4, Bayraklı'da 28.6 kilogram yağış düştü. Dolu yağışının yoğun olduğu bölgelerde suyun ızgaralara girmesi gecikirken, oluşan su birikintilerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızla müdahale etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, kent merkezinde 14 kombine kanal temizleme aracı, 6 pompa, 12 kişilik kaynak ekibi, 15 kişilik teknik ekip, 30 kişilik ızgara ekibi ile birlikte 150 kişilik kadroyla çalıştı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yağışın etkisiyle Bornova Yavuz, Gürçeşme, Gültepe Samsun caddelerindeki yollarda meydana gelen çökmelere müdahale ederek adeta seferber oldu. Kentte çalışmalar sürüyor.

İzmir’de yarım saat süren dolu ve sağanak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni de sular altında bıraktı. Hastalar ve yakınları, binaya ulaşabilmek için suları aşmak zorunda kaldı. Tekerlekli sandalyede olan vatandaşlar iyice güçlük çekerken hastane içine de su girdi. Türk Sağlık Sen İzmir Üniversite Şube Başkanı Yasemin Zengin, “Böyle bir yüzyılda kötü bir görüntü. Yeterli altyapı çalışmaları yok. Bu Ege'de ilk değil ki, daha önce de buna benzer görüntüler yaşandı. Tedbir alınabilirdi. Üzücü bir manzara.” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni Su Bastı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar KSK'den Banvit'e 48 fark
Sonraki Haber Başbakanın posterlerini yırttığı iddiasıyla emekli albay gözaltına alındı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?