ANA SAYFA > İZMİR > Sokağa çıkma kısıtlamalarında can dostlar unutulmuyor

Sokağa çıkma kısıtlamalarında can dostlar unutulmuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sokağa çıkma kısıtlamalarında can dostlar unutulmuyor

Koronavirüs salgını sürecinde teyakkuza geçerek toplum sağlığının korunması için çalışmalar yürüten; salgının ekonomik, sosyal ve psikolojik etkileriyle mücadele eden yurttaşlara destek olan Gaziemir Belediyesi, bu dönemde sokak hayvanlarını da unutmadı.

Salgın nedeniyle yurttaşların evde kalması ve sokağa çıkma kısıtlamaları, kafe, restoran gibi birçok işletmenin kapalı olması üzerine sokak hayvanlarının aç ve susuz kalacağı endişesiyle harekete geçen Gaziemir Belediyesi, can dostların mama ve suya ulaşabilmeleri için destek oluyor. Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, sokak hayvanları için ilçenin dört bir yanındaki mama odaklarına düzenli olarak mama bırakıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de park ve yeşil alanlar başta olmak üzere, sokak hayvanlarının kolayca erişebileceği noktalara koyulan su odaklarına düzenli olarak su dolduruyor. Belediye ekipleri özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde ilçenin tamamında mama ve su dağıtım işlemine yoğun bir şekilde devam ediyor.  

Can dostlarımızı unutamayız
Veterinerlik hizmetleri kapsamında sokak hayvanlarının kısırlaştırılma, salgın hastalıklara karşı aşılanma, sahiplendirilme, kimliklendirilip kayıt altına alınma, barınma, ilaçlanma ve tedavi gibi tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarının altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, salgın sürecinde de sokak hayvanlarını unutmadıklarını dile getirdi. Bu dönemde sokak hayvanları için “Bir kap mama, bir kap su” kampanyasını başlatarak yurttaşlardan sokak hayvanları için mama ve su bırakmalarını istediklerini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Salgından korunmak için bizler eve kapanırken can dostlarımız sokakta aç kalmasın diye onlara mama ve su dağıtımını yoğunlaştırdık. Havaların soğuduğu bu zor günlerde sokakta yaşayan hayvanların aç ve susuz kalmasına izin veremeyiz. Ekiplerimiz, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde ilçemizin dört bir yanında sokak hayvanlarımız için düzenli olarak mama ve su dağıtıyor, onları asla yalnız bırakmıyor. Ekiplerimiz, onlar için mama ve su dağıtmaya devam edecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Buca’daki engelli mültecilerde pandemi etkisi azaltacak proje
Sonraki Haber Bayraklı'da sağlıklı ağaç dönemi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?