ANA SAYFA > İZMİR > Buca’daki engelli mültecilerde pandemi etkisi azaltacak proje

Buca’daki engelli mültecilerde pandemi etkisi azaltacak proje

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’daki engelli mültecilerde pandemi etkisi azaltacak proje

Kent genelinde herkese eşit hizmet ilkesiyle çalışmalarını gerçekleştiren Buca Belediyesi, engelli mülteciler için proje başlattı.

Buca Belediyesi, Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı tarafından finanse edilen Buca Engelli Mültecilerinde Pandemi Etkilerini Azaltma Projesi’yle, temmuz ayına kadar ilçede yaşayan engelli mültecilerde koronavirüs (Covid-19) süreci etkilerini azaltmaya ve sosyal uyum kapasitelerini güçlendirmeye yönelik çalışma gerçekleştirilecek. 

Proje kapsamında, eğitim almaya uygun 50 engelli mülteciye online Türkçe eğitimi verilecek. Bu eğitim için gerekli teknolojik destek sağlanarak mültecilerin önündeki dil engeli aşılacak.   Bu eğitimlerin yanı sıra engelli bireylere ve ebeveynlerine onlinepsiko-sosyo destek programı uygulanacak. Buca Belediyesi Mülteci Masası tarafından yürütülen çalışma kapsamında,  mültecilerin pandemi sürecindeki ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için hijyen paketleri de dağıtılacak. Ayrıca, pandeminin etkisini azaltabilmek için film gösterimi ile engelli ritim grubu gösterisi gibi sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocuk Koruma Kuralları çerçevesinde yürütülecek proje, yoksulluğun azaltılması ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşma hedefine de katkıda bulunacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ​Başkan Soyer’den eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
Sonraki Haber Sokağa çıkma kısıtlamalarında can dostlar unutulmuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?