ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Skolorski Resitali büyüledi...

Skolorski Resitali büyüledi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Skolorski Resitali büyüledi...

30. Uluslararası İzmir Festivali’nin tartışmasız en büyülü gecelerinden biri dün gece Konrad Skolorski Resitali ile Celsus Kütüphanesi’nde yaşandı.

Polonya’nın Chopin Yarışması ödüllü efsane piyanisti Skolarski, konserine Bach’ın Siloti tarafından yeniden düzenlenen Si minör prelüdü ile başladı. Müziğin güzelliği, Skolarski’nin ustalığı, yaklaşık bin dinleyiciyi adeta yerlerine çiviledi. Ardından, dolunayın ışıkla yıkadığı Efes Antik Kentinde, Beethoven’in Ay Işığı Sonatı’nın notaları yükseldi. Peş peşe gelen iki Chopin bestesi büyüyü tamamladı. İlk bölüm hayli ustalık isteyen Berio’nun Wasserklavier  from 8 encore eseriyle ile sona erdi.

Aşırı sıcağa rağmen Celsus Kütüphanesini tamamen dolduran yerli ve yabancı izleyiciler, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen konserin ikinci bölümde Skolarski’den olağanüstü bir Liszt İspanyol Rapsodisi ve her piyanistin pek de kolay baş edemediği Rahmaninov’un si bemol minör sonatını dinledi. Konserin sonunda Skolarski, kendisine sunulan çiçeği İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’e armağan etti ve bis parçasını da unutulmaz Celsus konseri için Filiz Hanım’a ithaf etti.

30. Uluslararası İzmir Festivali, 25 Haziran 2016 Cumartesi günü, saat 21.00’de Viyana Senfoni Orkestrası Konseri ile Efes Antik Tiyatro’da final yapacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Seferihisar'da ''su'' koruma altında
Sonraki Haber Yorgancılar: Rekabeti değil, işbirliğini geliştirelim

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?