ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Sinema Burada Festivali başladı

Sinema Burada Festivali başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sinema Burada Festivali başladı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Sinema Burada Festivali" törenle başladı.

İzmir Sanat Merkezinde düzenlenen törende, oyuncular Ahmet Mekin ve Serap Aksoy'a "Onur Ödülü", Nazan Kesal ve Onur Saylak'a "Genç Oyuncu Onur Ödülü" verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Sinema Burada Festivali"nin 16 yıldır düzenlendiğini belirterek, "Bu etkinliğimizin başarısının artarak devam etmesi en büyük arzumuz. Daha iyi daha huzurlu, demokrasinin daha çok geliştiği bir Türkiye de sanatımızı özgürce yaşayabilecek Türkiye'de en kısa zamanda buluşmayı diliyorum" dedi.

Serap Aksoy, ödülünü alırken, ilk film çalışmasının İzmir'de başladığını belirterek, "Onur Ödülü"nün kendisini çok heyecanlandırdığını dile getirdi.

Aksoy, "Evrende hiçbir sabırlı başarı ve mücadele karşılıksız kalmıyor. 'Onur ödülü' kelimesi ağır bir kelime. Onun altını doldurmak lazım. Bu ödül beni çok motive etti. Daha gidecek çok yolum var" dedi.

Ahmet Mekin de İzmir'in özgür ve demokrat bir şehir olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İlkokulu Karşıyaka'da okudum. Okuduğum okulun arkasında çok büyük Atatürk'ün annesinin mezarı vardı. Sinemadaki ilk filmimi İzmir'de çektim. İzmir şanslı bir yerdir. İlelebet şanslı ve demokrat olur inşallah. Atatürk'ü anmadan geçemeyeceğim. Ben onun döneminde doğdum. Ben 1932 doğumluyum. O 1938 yılında öldü. Babamız, kalbimize, beynimize onu öyle bir yerleştirdi ki ben tek onunla büyüdüm."

Film gösterimleri, paneller ve film atölyelerinin düzenleneceği festival, 4 Eylül'de sona erecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Denizlerde av sezonu buruk başladı
Sonraki Haber Çocuk Kulübü'nde hem öğren hem eğlen

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?