ANA SAYFA > İZMİR > Sındır: Millet iradesinin karşısında hiçbir güç duramaz

Sındır: Millet iradesinin karşısında hiçbir güç duramaz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sındır: Millet iradesinin karşısında hiçbir güç duramaz

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, TRT’de katıldığı programda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Milletimizi bir araya getiren değerlerin Cumhuriyet ve demokrasi değerleri olduğunu söyleyen Sındır, “bundan sonra parlamenter demokrasiyi güçlendirirsek milletimizin önünde kimse duramaz” dedi.

TRT’de canlı olarak yayınlanan programda 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti tarihine, en kanlı darbe girişimi olarak geçtiğini belirten Genel Sekreter Sındır; “Darbe girişimine neden olan FETÖ terör örgütü ve bunlara yardım ve yataklık eden her kim varsa hukuk önünde hesap verecek. Bu darbe girişimi sadece iktidara yönelik bir darbe girişimi değildi. Türkiye Cumhuriyeti’ne, parlamenter demokrasimize, bütün milletimize, hepimize yönelik bir darbe girişimiydi” dedi.

“ESAS OLAN MİLLETİMİZİN VE VATANIMIZIN BİRLİĞİDİR!”

Sözlerine Yenikapı Mitingi’ne ilişkin düşünceleri ile devam eden Sındır; “Darbe girişimi karşısında milletimiz demokrasiye, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıktı.  Esas olan milletimizin ve vatanımızın birliğidir. Biz halkımızın darbeye karşı duruşunu ve direnişini böyle gördük. Darbeciler tarafından TBMM’ye atılan bombalar karşısında bütün siyasi partiler ortak bir tavır gösterdik. Bu anlamda da keşke Yenikapı Mitinginde tüm siyasi partiler bir arada olabilseydi. Çanakkale’den, Cumhuriyet’imizin kuruluşuna kadar süreçte Türk’üyle, Kürt’üyle, Rum’uyla, Ermeni’siyle, Boşnak’ıyla, Çerkez’iyle ve diğer bütün kökenlerden gelen vatandaşlarımızın beraberliği gibi bugün de milletimiz vatan ve bayrak için cumhuriyet ve demokrasi için omuz omuza verdik. Bizler Meclis’te hangi iradeyle birlikte olduysak, bugün de Yenikapı’da ve Türkiye’nin 81 vilayetinde yapılan Demokrasi ve Şehitlerimizi Anma Mitinglerinde CHP olarak halkımızla birlikte alanlarda olacağız” dedi.

“BASININ ÖZGÜR OLMASI ÇOK ÖNEMLİDİR”

Siyasette partilerin farklı görüş ve düşünceleri ile mücadele etmelerinin normal olduğunu ifade eden Sındır şöyle dedi: “Normalleşme bütün siyasi partilerin aynı noktada sürekli buluşması değildir. Normalleşme siyasal iktidarın görevini en iyi şekilde yapmaya gayret etmesi, yanlışların ve eksiklerin de muhalefet partileri tarafından dile getirilmesi esastır. Darbe kalkışması sürecinde yaşadıklarımızdan bir kere daha gördük ki demokrasinin dördüncü gücü basının özgür olması çok önemlidir. Sorunların çözümünü ortak akılda aramalıyız. İktidarın, ben iktidarım ben ne dersem odur yaklaşımından ve muhalefetin de ben muhalefetim doğru olsa da her şeye karşı çıkarım anlayışından kurutulmalıyız. Uzlaşı kültürünü öne çıkarmamız gerekiyor. Parlamentoyu bu şekilde güçlendirerek çalıştırabilirsek bu alanlara inen, tankların önüne yatan, toplara, tüfeklere göğsünü siper eden milletimizin önünde kimse duramayacaktır. Hangi terör çetesi olursa olsun başarı şansı olmayacaktır. Yurttaşlarımızın yasta da tasada da kıvançta da sevinçte de aynı duyguyu paylaşabilmesi bir millet olabilmenin gereği olan neyse hepimizin buna katkı koyması gerekir.”

“CUMHURİYETİMİZDEN VE DEMOKRASİMİZDEN VAZGEÇEMEYİZ!”

Cumhuriyet’in kurucu değerleri ve kurucu felsefesi üzerinde yükselen Türkiye’nin, değerlerinden vazgeçmesinin bedelinin ağır olacağını herkesin gördüğünü dile getiren CHP’li Sındır sözlerini şöyle tamamladı: “Bu darbe girişimine karşı göğsünü siper eden milletin ta kendisi. Bundan sonra esas olan parlamenter demokrasinin daha da güçlendirilmesidir. Rehavete kapılmayalım, şuradan bunu net olarak görüyoruz: Cumhuriyet’in kurucu değerleri, kurucu felsefesi üzerinde yükselen, yücelen Türkiye Cumhuriyeti bunlardan ödün verdiği ve vazgeçtiğinde sorunlar içinden çıkılmaz hale geliyor. Cumhuriyet değerlerinden ve demokratik işleyişten uzaklaştığımızda maalesef darbelere varan ve devletin içinden devleti yok etmeye varan yapılar, çeteler ortaya çıkıyor. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine hepimizin bağlı olması gerektiğini bir kez daha net olarak anlamış olduk. Bundan sonra bütün siyasi partiler hangi görüşte, hangi siyasal ideolojide olursa olsun kendilerini özgürce ifade edebilmeli, medya özgür olmalı, kamuda atamalar liyakata dayanmalıdır. Bundan sonra esas olan demokrasi, ortak akıl ve çoğulculuktur. Bugün demokrasi mitingi yapıyorsak, bu değerlere hepimizin, bütün siyasi partilerimizin sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı ve Karşıyaka iskelelerine 3 yıldızlı kırmızı bayrak
Sonraki Haber Balbay Milli Eğitim Bakanı ve YÖK ile görüştü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?