ANA SAYFA > İZMİR > Sındır: “Avrupa'da bile bu kadar 'Arena' Adı Yok”

Sındır: “Avrupa'da bile bu kadar 'Arena' Adı Yok”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sındır: “Avrupa'da bile bu kadar 'Arena' Adı Yok”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, son yıllarda Atatürk ve İsmet İnönü isimlerinin stadyumlardan silinip yerine Latince kökenli olan Arena isminin verilmesini sert bir dille eleştirdi. Genel Sekreter, “Net olun ağzınızdaki baklayı çıkartın, bu toplumun yüreğinden ne Atatürk’ü ne de İsmet İnönü’yü silemezsiniz, sildirmeyiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün adının stadyumlardan sistemli bir şekilde silinmeye başladığını söyleyen Sındır, “Toplumumuzun yüreğinden milli mücadele kahramanlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve kurtarıcılarının, devrimleri gerçekleştirenlerin adını silmek açık bir şekilde kurucu iradeye savaştır. Sistemli bir şekilde unutma, unutturma çabasıdır. Net olun ağzınızdaki baklayı çıkartın. Bursa’da, Antalya’da, Malatya’da, İzmit’te, İstanbul’da, Afyon’da, Konya’da ve daha nice ilimizde stadyumlar yıkıldı ya da yenilendi ama yenilenen daha doğrusu değiştirilen gerçekte isimler oldu. 20 stadyumun adı arena yapıldı. Latince kökenli olan Arena sözcüğünün herhangi bir Avrupa ülkesinde bile stadyumlara bu kadar isim olarak verildiğini sanmıyorum” dedi.
 
“HALKINDAN KORKAN ADAMLAR!”
1947’den 2013’e kadar hizmet veren İnönü Stadyumu’nun adının özel bir şirketin adıyla değiştirilmesini sert ifadelerle eleştiren Sındır, “Bir milletin makus talihini değiştiren 1. ve 2. İnönü Savaşları'nın Muzaffer Komutanı, Milli Şefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün adının stadyumdan silinerek özel bir şirketin adının verilmesi milli değerlerimize ve geçmişimize büyük saygısızlıktır ve asla kabul edilemez. Halkından korkan adamlar, İsmet İnönü’nün adını dahi anmadan boş stadyum açılışı yaptılar. Şanlı Beşiktaş taraftarı bunun hesabını elbet soracaktır. Atatürk ve İsmet İnönü’nün adını taşıyan stadyumların sadece fotoğraflarda kalmasına izin vermeyeceğiz. İsmet Paşa’nın dediği gibi ‘Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.’ Bu yanlış namuslu olan bizler tarafından elbet düzeltilecek. Toplumumuzun yüreğinden ne Atatürk’ü ne de İsmet İnönü’yü silemezsiniz, sildirmeyiz” dedi. 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya sakatlardan iyi haber
Sonraki Haber Simge, Avrupa biletini kaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?