ANA SAYFA > İZMİR > Sındır: 7 Haziran’da güneş İzmir’den doğacak

Sındır: 7 Haziran’da güneş İzmir’den doğacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sındır: 7 Haziran’da güneş İzmir’den doğacak

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır seçim çalışmalarını Bergama’da sürdürdü. Bergamalı seçmenlerle bir araya gelen Sındır gündüz esnafı ziyareti, akşam da köy çalışması gerçekleştirdi.

Hükümet’in 12 yıldır uyguladığı politikalar ile halkın yoksullaştığını, yorulduğunu ifade eden Sındır; “çiftçisi, esnafı,  emeklisi, emekçisi toplumun tüm kesimleri büyük sıkıntılar içinde.  Kutuplaştırıcı politikalar ve söylemlerle toplum ayrıştırılıyor. Halkımız ekonomik sorunları yanında kavga dili ile konuşanlardan,  dayatmalardan bıktı. Bu gidişe hep birlikte dur diyeceğiz. Yeniden birlik içinde, bolluk içinde kardeşçe bir Türkiye kuracağız.  7 Haziran’da güneş İzmir’den doğacak” dedi.

“İNGİLİZ TURİSTLERLE SEÇİM SOHBETİ”

Bergama çarşı esnafını ziyaret eden Sındır esnafın sorunlarını dinledi, CHP’nin seçim bildirgesini anlattı. Bir halı mağazasında karşılaştığı İngiliz turistlerle yakından ilgilenen Sındır, Bergama ile ilgili sohbet etti. Turistlere 7 Haziran seçimleri ile ilgili bilgi verdi. Kendisinin de İzmir’den CHP’den,  sosyal demokrat partiden aday olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bergama çok güzel ve özel bir yer. Tarihi ve doğası ile ülkemizin en güzel yerlerinden. Bildiğiniz gibi UNESCO Dünya mirası listesinde. Biz bu eserlere insanlığın ortak değerleri gözü ile bakıyoruz.  Bizler ülkemizde çok önemli bir seçime gidiyoruz. Sosyal demokrat bir yönetim için vatandaşlarımızdan destek istiyoruz. Bunun için seçim vaatlerimizi paylaşıyoruz. Sizler de ülkenizde ve çevrenizdeki Türk seçmenlere,  bize destek olmalarını söyleyebilirsiniz” dedi. Bergama çalışmaları sırasında bir düğünü ziyaret eden Sındır gelin ve damada mutluluk diledi, aileleri kutladı.

“YUNANİSTANLI ÇİFTÇİ KG BAŞINA 4 LİRA DESTEK ALIYOR”

Çalışmalarına akşam köy çalışması ile devam eden Sındır kahve toplantılarında çiftçilerle bir araya geldi. Sındır şunları söyledi: “Dünyanın en bereketli topraklarında, yine Dünya’nın en kaliteliği pamuğunun yetiştiği topraklardayız. Ancak çiftçi pamuğa, üretime uzak. Çünkü maliyet yükü altında eziliyor, ekim yapamıyor.  Yüksek maliyetler yanında çiftçi ürününe destek alamıyor. Bizim çiftçimiz pamuğun kg fiyatına almış beş kuruş destek alırken, Yunanistanlı, İspanyol çiftçi tam dört lira kg başı destek alıyor. Böyle olunca çiftçimiz ekim yapmıyor, toprağını terk ediyor” dedi.

“DÜNYANIN EN KALİTELİ PAMUĞU BERGAMA’DA YETİŞİYOR!”

Türkiye’de 12 yıldır uygulanan,  yüksek maliyetli tarım politikaları ve tüketime dayalı ekonomi modeli nedeniyle temel gıda ürünlerinin de dışarıdan alındığını belirten Sındır şunları söyledi: “tarımsal üretimdeki yüksek maliyetler üretimi düşürüyor. Bu durumdan dışardan gıda alıyoruz. Milli yemeğimiz kuru fasulyenin fasulyesi dışardan, pilavın pirinci dışardan.  Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Tarımın kadim topraklarında, dört mevsime uygun ürün desenine sahip ülkemizde tarımı yeniden planlamamız gerekiyor. Bizler, CHP olarak çiftçimize ve tarıma çok önem veriyoruz. Bunu için de çiftçimizin belini büken, ekim yapamaz eden yüksek maliyetleri  kaldıracağız. Mazotun litresini 1.5 TL yapacağız. Üretim amaçlı kullanılan gübreden, ilaçtan, tohumdan ve diğer maliyetleri indireceğiz. Ürün destekleri ile çiftçimize nefes aldıracağız. Bergama ovası bembeyaz pamuk tarlaları ve yüzü gülen çiftçiler ile tarımın merkezi olacak. Tekstilci de dışardan ucuz kumaş yerine Bergama’nın pamuğunun dokunduğu kumaşı alacak. “

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Delican: Seçmenlerimizin emanetine sahip çıkacağız
Sonraki Haber Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası, Foça’da başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?