ANA SAYFA > GÜNDEM > Şimdi de Ali Karaege: ''Stadı biz yapacağız''

Şimdi de Ali Karaege: ''Stadı biz yapacağız''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şimdi de Ali Karaege: ''Stadı biz yapacağız''

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ''Stat'' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu...

İşte Ali Karaege'nin açıklamaları;

"PROJEMİZ HAZIR, STADI BİZ YAPACAĞIZ"

102 yıllık tarihi bir çınar olan Karşıyaka Spor Kulübümüzün, maçlarını Karşıyaka yerine farklı ilçelerde oynamak zorunda bırakılması herkes gibi bizleri de üzmektedir. Ancak bunun sorumlusu, Büyükşehir ya da Karşıyaka belediyelerimiz değil, 12 yıllık iktidarı süresince İzmir'e üvey evlat muamelesi yapan, yatırımların önünü kestiği gibi eskiyen statları da yenilemeyen AKP zihniyetidir. AKP Karşıyaka İlçe Başkanı'nın 'Yalı'ya stat yapılmasın da imara mı açılsın' sözleri, "Bizimkilere güven olmaz. Diğer arazilerde olduğu gibi buralarda da AVM yaparlar" düşüncesinin açığa çıkmış halidir ve itiraf niteliğindedir. Belediye Başkanımız stat projesini hazırladı ve Eylül ayında kamuoyuyla paylaşacak.

AK PARTİ SAMİMİ DEĞİL

Bilindiği üzere; stadyum yapmak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yetkisindedir. Buna rağmen 12 yıldır ne yeni bir stat yapılmış ne de var olan statlar yenilenmiştir. Stat için proje hazırlayan, yeni alanlar yaratan ve hem Karşıyaka Spor Kulübümüzün hem de ilçemizin geleceğini düşünen bizim belediye başkanlarımızdır. Büyükşehir Belediyemizin, Örnekköy'de hayata geçireceği stat projesi için Bakanlığın, yıllardır yer tahsisi yapmaması hem Karşıyaka'yı cezalandırmaktır hem de iktidar partisinin İzmir'e karşı samimiyetsiz yaklaşımının bir yansımasıdır.

PROJE HAZIR, STADI BİZ YAPACAĞIZ

Büyükşehir Belediyemizin stat projesinin önünü kesen AKP zihniyeti, şimdi bir engel de Karşıyaka Belediye Başkanımızın stat yeri önerisine çıkararak bu kente kötülük etmektedir. 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, büyük bir özveri ile -yine Örnekköy'de- yeni bir stat yeri önerisi getiren Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a bu konuda destek verilmelidir. Hızlı ve düzgün kentleşmenin yaşandığı Örnekköy, yeni stat için en uygun yerdir. Belediye Başkanımız Akpınar, çizimleri tamamlanan yeni stat projesini Eylül ayında açıkladığında, kentin tüm kanaat önderlerinin bu proje üzerinde uzlaşacağından eminiz.

HALKA AİT YEŞİL ALANI GASP EDEMEZSİNİZ

'80 yıldır stat var' denilen yer, bir stadyum değildir. Halka açık, vatandaşlarımızın da rahatça girip spor yapabildiği, yoğunluğun az olduğu, şehir merkezinde kalan belki de son yeşil alandır. Bu alanı beton yığını haline dönüştürmek, apartmanların arasına ucube bir stadyum yapmaya çalışmak ve hemen yanındaki fidanlığa göz dikmek kentin geleceğini katletmektir. 'Başlayacak' dediğiniz inşaatın henüz ruhsatı bile yoktur. Bunun yanında; kamulaştırmalar da yapılmamıştır. Bu aşamada atılacak her adım, halka ait bir yeşil alanın gasp edilmesi anlamını taşır. Nou Camp'ını örnek gösterenler, dünyanın en gelişmiş kentlerinden biri olan Barselona'da önce stadyumun yapıldığını, kentleşmenin daha sonra tamamlandığını görmelidir.

İMARA AÇMA TELAŞINDALAR

Yalı'daki saha için 'Stat olmasın da imara mı açılsın' cümlesini sarf etmek büyük bir gaflet içinde olmaktır. Halka ait spor alanında yetkili tek kişi Gençlik ve Spor Bakanlığı'dır. AKP Karşıyaka İlçe Başkanı'nın 'İmara mı açılsın' sözleri, "Bizimkilere güven olmaz. Diğer arazilerde olduğu gibi buralarda da AVM yaparlar" düşüncesinin açığa çıkmış halidir. Unutulmamalıdır ki, o bölgeyi imara açmaya kalkanlar, karşılarında Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve belediye başkanlarımızı bulacaktır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çıray:''Hani hastaneler parası olmayana da bakacaktı?''
Sonraki Haber Egeli genç sinemacılar Altın Koza’da finale kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?