ANA SAYFA > EĞİTİM > Şifa Üniversitesi öğrencilerinden Haiti'ye yardım

Şifa Üniversitesi öğrencilerinden Haiti'ye yardım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şifa Üniversitesi öğrencilerinden Haiti'ye yardım

Texas Houston’daki University General Hospital’da yaz stajı yapan Şifa Üniversitesi öğrencileri, staj sonunda Haiti’ye geçerek bir dizi yardım faaliyetinde bulundu. Yetimhaneleri de ziyaret eden öğrenciler; büyük depremin anne-babasız bıraktığı çocukların yüzlerini güldürdüler.

Haiti’de 2010 yılında medyadan gelen büyük deprem felaketi ile yetim kalan ve halen yetimhanelerde yaşayan çocuklar, binlerce kilometre öteden uzanan yardım eli ile mutlu oldu. Şifa Üniversitesi’nin ABD’nin Houston kentinde bulunan University General Hospital’da yaz stajını yapan bir grup öğrencisi; yaklaşık bir aylık stajın ardından Haiti’ye geçerek başkent Port au Prince’te bir dizi yardım faaliyetinde bulundu.

Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen büyük depremin henüz yaralarını saramayan Haiti’ye yardım elini uzatan Şifa öğrencileri, Ramazan ayının son günlerine denk gelen ziyaretlerinde yaklaşık 700 kişiye iftar verdiler. Bu iftarlarda Haiti’deki Müslümanlarla bir araya gelen öğrenciler, onların dertlerine de ortak oldular.

SAĞLIK HİZMETLERİNE İHTİYAÇ BÜYÜK

Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencilerinden oluşan grup, Haiti ziyaretlerinde Port au Prince’te bulunan Quisqueya Üniversitesi’ni de ziyaret ederek, Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Genevieve Poitevien ile görüşüp, buradaki sağlık eğitimi hakkında bilgi aldılar.  Öğrenciler daha sonra da başkentte bulunan Hopital Eliazar Germain Hastanesi’ni ziyaret ederek, sağlık hizmetlerini yerinde incelediler.

TÜRK HASTANESİ HİZMETE HAZIR

Kimse Yokmu Derneği tarafından Port au Prince’te yapımı tamamlanan Türk hastanesini de gezen öğrenciler, dernek yetkililerinden hastane ile ilgili bilgi aldılar. Yetkililer, 4 milyon nüfuslu başkent Port au Prince’te sağlık hizmetlerine olan ihtiyacın hala en üst seviyede olduğunu belirterek, inşaatı tamamlanan hastanenin yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağı müjdesini verdiler.

‘DEPREM YETİMLERİ’NİN YÜZÜ GÜLDÜ

Şifa öğrencileri, büyük depremin anne-babasız bıraktığı ve halen yetimhanelerde yaşayan çocukları da unutmadı. Porto au Prince’teki yetimhaneleri ziyaret eden öğrenciler; hem giyim ve erzak yardımı yaptılar hem de yanlarında götürdükleri küçük hediyelerle çocukların yüzünü güldürdüler. Gittikleri yetimhanelerde çocuklarla oldukça keyifli zaman geçiren öğrenciler, çocuklara balon dağıtıp onlarla oyunlar oynadılar.

İKİ BAKANDAN TEŞEKKÜR

5 günlük Haiti programı çerçevesinde birçok yardım faaliyeti yürüten Şifa Üniversitesi öğrencilerinin bu çalışmaları Haiti hükümetinin de takdirini kazandı. Kamu Güvenliği ve Milli Eğitim bakanları birer sertifika ile öğrencilere teşekkür etti.

Depremin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala toparlanamayan ve halkın yoksullukla mücadele ettiği Haiti’den oldukça etkilenen öğrenciler, “Mezun olduktan sonra ihtiyaç olursa gelip burada ücret almadan gönüllü olarak sağlık hizmeti vermeye hazırız” dediler. Öğrenciler ayrıca Haiti’de yaşadıklarını ve gördüklerini Türkiye’de daha çok insana anlatabilmek amacıyla geniş kapsamlı bir fotoğraf sergisi açacaklarını kaydettiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hotar: İzmir’de stat yapılmasına sözle değil özde destek oluyoruz
Sonraki Haber Savaşan: İzmir’in Stat sorunu ne zamandan beri boş muhabbet oldu?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?