ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Sıcakkan Sanat Çocuk Tiyatrosu 19.sezonu için perde açtı

Sıcakkan Sanat Çocuk Tiyatrosu 19.sezonu için perde açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sıcakkan Sanat Çocuk Tiyatrosu 19.sezonu için perde açtı

Merkezi Karşıyaka'da yer alan ve İzmir’de her yıl on farklı çocuk tiyatrosu sahneleyen Sıcakkan Sanat Çocuk Tiyatrosu Ekim ayında on dokuzuncu sezonu için perde açtı.

Pandemi öncesi yıllık izleyici sayısı 95bin kişiye ulaşan tiyatro 19.yılında da eski günleri aratmayacak doluluk oranıyla oyunlarını sahnelemeye devam ediyor.

Her gün farklı bir semtteki kültür merkezinde oyunlarını sahneleyen tiyatronun kurucusu Erçin Sıcakkan;  her ay yeni bir oyun sahneye koyarak çocukların tiyatro izleme alışkanlıklarını pekiştirmeye çalıştıklarını, pandemi nedeniyle tiyatroların kapalı olduğu dönemde de hem kendi arşivleri için aldıkları oyun kayıtlarını youtube kanalında paylaştıklarını hem de  açıldığında tiyatro sahnesine dönüşebilen karavan tiyatro ile salonlara gidemeyen çocuklara tiyatro götürmeye çabalayarak çocukları her koşulda tiyatroyla buluşturmaya devam ettiklerini anlattı. 

Tiyatroya ulaşma şansı olmayan birçok çocuğu kendi olanaklarıyla tiyatroyla buluşturduklarını ancak sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de daha çok çocuğa ulaşılması gerektiğini belirten Erçin Sıcakkan, Karavan Tiyatro için sponsorlar aradıklarını da dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak’ta ruhsatlandırmada Peyzaj projesi dönemi
Sonraki Haber Semra Aksu, Amerika'da şampiyon oldu!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?