ANA SAYFA > İZMİR > Shoexpo'da yarı final heyecanı

Shoexpo'da yarı final heyecanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Shoexpo'da yarı final heyecanı

TRANSFORM (Dönüşüm) temasıyla düzenlenen SHOEXPO – 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda yarı finalistler belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7 – 10 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Shoexpo – 41. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasında, 210 tasarım arasından 19 ayakkabı tasarımı finale kaldı.

Fuar kapsamında ikinci kez organize edilen 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda; değişen yaşam biçimleri içerisinde çağımızın ihtiyaçlarına yanıt olabilecek ve tasarımı ile hayatımızı kolaylaştıracak tasarımlar jüri karşısına çıktı. Bu yönüyle fark yaratmasının yanı sıra moda ürünü olarak da estetik ve işlevsel nitelikleri taşıyabilecek ayakkabı tasarımları belirlendi.

Kadın ve erkek ayakkabısı olmak üzere iki kategoride organize edilen yarışmada, bu yıl 210 tasarım yarıştı. Kadın kategorisinde on ve erkek kategorisinde dokuz ayakkabı yarı finale kalmaya hak kazandı. Final aşamasında tasarımcılar, koleksiyonları içerisindeki tasarımlardan seçecekleri ayakkabı tasarımını birer adet üretecek. Finale kalan tasarımlar fuarın açılış günü, 7 Mart saat 18:30’da, Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek olan defilede jüri karşısına çıkacak.

Final jürisinde; İYTE Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Erkarslan, Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mine Ovacık, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Öznur Enes, İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Şölen Kipöz, sektörden Bircan Aykut ve tasarımcılar; Gökhan Talay, Duygu Ergör, Pınar Arkun, Sertaç Delibaş yer alacak.

19 tasarım içinden bir kadın ve bir erkek ayakkabısının birinci seçileceği Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda, birinci olanlar “Yılın En Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı Ödülü” olan üç bin Euro’nun sahibi olacak. Ayrıca “Kadın Ayakkabısı Kategorisi Jüri Özel Ödülü” 500 Euro ve “Erkek Ayakkabısı Kategorisi Jüri Özel Ödülü” 500 Euro, olarak belirlendi.


2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması Kadın Kategorisi Yarı Finalistleri :

Aybars Şenyıldız İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Buse Özgün Dokuz Eylül Üniversitesi

Büşra Kuşçu Okan Üniversitesi

Dilara Övet Mimar Sinan Üniversitesi

Ebru Yücesan Hacettepe Üniversitesi

Fırat Karapınar Dokuz Eylül Üniversitesi

Gamze Gültaşar Mimar Sinan Üniversitesi

Hiba İbrahim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK)

Mehmet Genç Mimar Sinan Üniversitesi

Yeliz Aydın  Dokuz Eylül Üniversitesi

2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması Erkek Kategorisi Yarı Finalistleri:

Adem Erdoğmuş Dokuz Eylül Üniversitesi

Barış Taşlık Işık Üniversitesi

Dilara Övet Mimar Sinan Üniversitesi
H. Mine Sağver Haşimbegoviç TASEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Melike Dolan Marmara Üniversitesi

Rahmet Kan Marmara Üniversitesi

Selin Topuz Mimar Sinan Üniversitesi

Tuba Taşdemir Dumlupınar Üniversitesi

Şiyar Akboğa T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (M.E.B)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Öldürülen arkadaşlarının mezarı başında dua okumak için 100 km yol gittiler
Sonraki Haber Polonyalı piyanist Marek Drewnowski ile KODA büyüledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?