ANA SAYFA > SPOR > SGK haczi kaldırdı, kulübe yeni kaynak sağlandı

SGK haczi kaldırdı, kulübe yeni kaynak sağlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SGK haczi kaldırdı, kulübe yeni kaynak sağlandı

Futbolcu ve teknik adamlara olan borçları nedeniyle zor günler yaşayan Karşıyaka, SGK ile anlaşarak biraz olsun rahatladı.

Eski futbolcu ve teknik adamlara olan borçlardan kaynaklanan transfer yasağı yüzünden zor günler yaşayan Karşıyaka’da yönetim, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), Futbol ve Basketbol Federasyonu gelirlerine koyduğu haczi kaldırdı.

Yeşil-kırmızılılar, 2 federasyondan gelecek aylık yaklaşık 420 bin TL ile eski futbolcu, teknik heyet, personel, piyasa ve yönetici borçlarını ödeyip, biraz olsun rahatlayacak. SGK, Mart 2014’te o dönem 4 milyon 74 bin TL olan alacağı için kulübün Futbol ve Basketbol Federasyonu gelirlerini haczetmiş, yöneticiler Kasım 2014’te Torba Yasa kapsamında söz konusu borçlarını taksitlendirip 84 aya bölse de kurum güncel alacakları nedeniyle haczi kaldıramamıştı.

Karşıyaka’nın başını sürekli ağrıtan güncel SGK borçları, bu sezon başında futbolculara lisans alırken kulübün karşısına yine çıktı. Geçen ay ise kurumdan yöneticilere tek tek ödeme talimatı gitti. Ancak iki federasyondan gelen son ödemelerle güncel borçlarının kalmadığını hatta kuruma 1.1 milyon TL fazladan ödeme yaptıklarını söyleyen Başkan Fatih Diniz, “Yetkililerle görüşüp haczi kaldırdık. Durumu Futbol ve Basketbol Federasyonlarına da ayrı ayrı bildirdik. Federasyonlar kanalıyla gelecek düzenli paralarla devlet alacakları dışındaki borçları eksilteceğiz. Spor Toto gelirlerinden ise kurumların geçmiş alacakları için ayda 300 bin TL SGK, 300 bin TL vergi ödemeyi sürdürüp bu borçları sıfırlayacağız” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka bir efsanesini daha kaybetti
Sonraki Haber Gençlik ve Spor Konfederasyonu Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na Sedat Fikret Yıldız getirildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?