ANA SAYFA > EĞİTİM > Sevgililer Günü'nde kütüphane açılışı

Sevgililer Günü'nde kütüphane açılışı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sevgililer Günü'nde kütüphane açılışı

İzmir merkezli Mesut Tim başkanlığında kurulan Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, Türkiye’nin tüm köylerinde kütüphane kurma amacıyla yola çıktı.

14 Şubat 2019’da da, İzmir’in Tenekeli Mahalle olarak da bilinen Yenişehir Mahallesi’nde Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda tam 3000 kitapla, Atatürk Çocukları Nur Evliyazade Aktan Kütüphanesi’nin açılışını yaptılar.

İzmirli yazar ve öğretim görevlisi Damla Aktan’ın annesi anısına açılan kütüphanenin açılışına CHP milletvekili sayın Özcan Purçu, Cevat Ziya Maruflu gibi isimlerinde katılımı gerçekleşti. İzmirli yazar ve şairler, Seferihisar Belediyesi Ürkmez Kadın Tiyatrosu gibi çeşitli isimlerin de katıldığı açılışta Damla Aktan okuldaki her şubenin öğretmenine kendi çocuk kitabı Zehra ve Kayra Kristal Çocuklar masal kitabından bir tane hediye ederek, çocuklardan her hafta kütüphaneden en az bir kitap almaları için söz istedi.

Aktan “Bana ilk kitabımı 7 yaşındayken annem almıştı. Kitap Yaramaz Kızlar isminde bir kitaptı, bir iş yemeğine gittiklerinde çok sıkıldığım bir zamanda o kitaba kavuşmuştum. 13 serilik bu kitabın karakterleri hayatımı şekillendirdi, hayal kurmamı sağladı. O gün ‘Ben galiba bir gün kitap yazıcam’ demiştim, sora bir gün bu kitabı yazdım. Hayallerinize bir gün bir yerde dokunuyorsunuz. O yüzden okumaktan hiç vazgeçmeyin.” dedi. 

Yakın süreçte vakıflaşma çalışmalarına başlayacak derneğe kitap bağışlarınızı Türkiye’nin her yerinden yapabilirsiniz. Bilgi ve irtibat için Mesut Tim: 0533 030 91 00 veya http://www.koykutuphaneleri.com/

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Sanat Derneği THM Korosu'nun konseri bu akşam...
Sonraki Haber Teleferik ve Macera Park’ta bakım molası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?