ANA SAYFA > İZMİR > Sertel’den Kubilay’ın yeğenlerine ziyaret

Sertel’den Kubilay’ın yeğenlerine ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel’den Kubilay’ın yeğenlerine ziyaret

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, ön seçimin ardından 16 ilçeye gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretlerinin ardından mahalle mahalle, ev ev dolaşmaya devam ediyor.

Atila Sertel, son olarak 1930 yılında Menemen’de gericiler tarafından katledilen öğretmen Astsubay Mustafa Fehmi Kubilay’ın yeğenleri Bedihi Kubilay ve Hüseyin Kubilay’ı evlerinde ziyaret etti.

85 yıl önce Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen Devrim şehidi Kubilay’ı saygı ve özlemle andıklarını belirten Sertel, “23 Aralık 1930, Cumhuriyet düşmanlarının, emperyalistlerin dini kullanarak ne denli vahşileştiklerinin tarihe kara bir leke olarak düştüğü gündür. Ardından 85 yıl geçti. Bu anlayışın uzantıları devam ediyor. Cumhuriyet’e reklam arası diye bakan zihniyet 10 yıldan fazla süredir iktidarda. Ama bu son dönemleri. 7 Haziran’dan sonra CHP iktidarı gelecek ve Türkiye temiz bir siyasete uyanacak. Bizler Kubilay ve şehit olan Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan’ın mücadelelerine saygı için çok çalışacağız” diye konuştu.

Kubilay ailesinin hasta yatağında yatan gelini Bahriye Kubilay’a da geçmiş olsun dileklerini ileten Sertel, Kubilay’ın salonda duran orijinal fotoğrafının önünde hatıra fotoğrafı çektirerek evden ayrıldı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın Filizleri'ne bir destek de iş dünyasından geldi
Sonraki Haber Bucalı taraftar taşıyla yaralanan Gökhan, yoğun bakımdan çıktı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?