ANA SAYFA > İZMİR > Sertel’den Arıkbaşı köylülerine destek

Sertel’den Arıkbaşı köylülerine destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel’den Arıkbaşı köylülerine destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol yapım çalışmaları için Bayındır Arıkbaşı Köyü’nde ağaçların kesilmek istenmesine tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Sertel, “AKP iktidarı yeşili yalnızca dolardan ibaret görüyor. Ağaçları canlı olarak görmeyen bir zihniyet egemen. Tarihi ağaçların kesilmek istenmesi tam anlamıyla bir cinayettir” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın kısa bir süre önce bölgeye gelerek köylülere ağaçların kesilmeyeceğine dair söz vermesine rağmen, AKP iktidarında sıklıkla karşılaşıldığı gibi bu sözün de çiğnendiğini ifade eden Sertel, yeni bir katliam yaşanmaması için alınan bu karardan vazgeçilmesini istedi.

VERİLEN SÖZÜ HATIRLATTI

Proje değişikliği ile aralarında 300-400 yıllık çınarların da bulunduğu ağaçların kurtarılabileceğini dile getiren Atila Sertel, şöyle konuştu:

“AKP Genel Başkan Yardımcısı kısa bir süre önce Bayındır Arıkbaşı köyüne gelerek ağaçların kesilmeyeceğini siyasi bir şovla duyuruyor. Aradan bir hafta geçmeden belediyeye gönderilen yazıda ağaçların kesileceği vurgulanıyor. Şov yaparak ağaçlar kesilmeyecek diyen AKP’lilerden hiç ses çıkmıyor. Halka karşı verdikleri birçok söz gibi bu sözlerini de unutmuşlar. Çünkü bu iktidar yeşili sadece dolardan ibaret sanıyor. Birilerine rant sağlamak için ormanlara, ağaçlara gözlerini bile kırpmadan kıyabiliyorlar. Para her şey değil ama doğa her şey. Çok paranız olabilir ama içecek suyunuz olmaz. Çevreye, doğaya sahip çıkan ve direnen Arıkbaşı köylülerinin yanında yer aldığımı bilmelerini isterim”

Öte yandan kesilecek ağaçlarla ilgili köylülerden telefonla bilgi alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, köylülerin sonuna kadar direneceklerini ve gerekirse kendilerini ağaçlara zincirleyeceklerini ifade ettikleri bilgisini de verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka’ya ceza geldi…
Sonraki Haber İzmir Romeo ve Juliet'ini arıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?