ANA SAYFA > İZMİR > Sertel’den 90 yıllık çınara ziyaret

Sertel’den 90 yıllık çınara ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel’den 90 yıllık çınara ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kızılçullu Köy Enstitüsü’nün ilk mezunlarından olan 90 yaşındaki Kadri Gülhan’ı evinde ziyaret etti.

Atatürk ve İsmet İnönü döneminin canlı şahidi olan Kadri Gülhan, Atatürk fotoğrafları ile donattığı evini adeta müze haline getirmiş. Bugün 90 yaşında olan emekli öğretmen Kadri Gülhan, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, partinin ve ülkenin geçirdiği süreçlere ilişkin anılarını aktardı.

İsmet İnönü’yü yakından tanıma ve çalışma şerefine nail olduğunu ifade eden yaşayan tarih Kadri Gülhan, anılarını aktardı, o dönemden kalan bazı özel eşyaları gösterdi. Köy Enstitülü olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Gülhan, Köy Enstitüleri üzerine 2 kitabı ve 15 makalesi olduğunu belirtti. Sertel’e günümüzün “Hasan Tahsin”i benzetmesi yapan Gülhan, Atila Sertel’in çalışmalarını yakından takip ettiğini, halkın içinden ve Atatürk’ün yolundan ayrılmadan sürdürdüğü çalışmalarına aynı şekilde devam etmesi yönünde tavsiyede bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, Atatürk çizgisinden hiç sapmadan başarılarla dolu bir yaşam süren Kadri Gülhan’ın yanında olmaktan ve onun anılarını dinlemekten büyük keyif aldığını ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Petway: Karşıyaka taraftarının apayrı bir enerjisi var
Sonraki Haber Bu sergiye gelen mutlu ayrılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?