ANA SAYFA > GÜNDEM > Sertel: Vinç kazasına neden olan firma velilerden ve öğrencilerden özür dilemelidir

Sertel: Vinç kazasına neden olan firma velilerden ve öğrencilerden özür dilemelidir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel: Vinç kazasına neden olan firma velilerden ve öğrencilerden özür dilemelidir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in Karşıyaka İlçesi Mavişehir Mahallesi'nde, Mehmet Cengiz' e ait gökdelen inşaatı için kullanılan kule vincin okula düşmesinin üzerinden üç gün geçmesine rağmen, firmadan herhangi bir açıklama ve özür gelmediğini söyledi.

Sertel, “Ders saatlerinde olması durumunda onlarca öğrencinin yaşamını yitirmesine neden olabilecek bu olay müteahhit firma tarafından kapatılmak isteniyor. Bu millete ettiği küfürle hafızalarımızda yer edinen Mehmet Cengiz, olayın ardından öğrenci velilerinden ve kamuoyundan özür dilemediği gibi herhangi bir açıklamada da bulunmamıştır. Derhal özür dilemeli ve kazanın nedenlerini, bundan sonrası için aldıkları önlemleri açıklamalıdır” dedi.

Vincin devrilmesiyle Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde üç sınıfın zarar gördüğünü ve kullanılamaz duruma geldiğini belirten Atila Sertel, şöyle konuştu:

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

“Bu kazanın baş sorumlusu gerekli tedbirleri ve önlemi almayan Cengiz İnşaat’tır ancak bir diğer sorumlu da zemini sağlam olmayan bölgede yeni yüksek katlı yapılaşmanın önünü açan ve bu bölgeleri kendi yandaşlarına veren AKP iktidarıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede tehlikeli bir yapılaşmaya neden olan imar planını yeniden gözden geçirmeli. Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İzmir’de oynak bir zemine yapılan bu gökdelenler binlerce kişiye mezar olabilir. Öğrenciler ve veliler okul dibinde yükselen bu inşaat nedeniyle tedirginler. İnşaat henüz bitmemiştir ve ileride de buna benzer tehlikeler yaşanabilir. Bu basit bir kaza değildir. Öğrencilerin ders saatlerinde olması durumunda çok sayıda ölüm ve yaralanmayla karşılaşılabilirdi. Bu millete ettiği küfürle Türk milletine bakışını ortaya koyan Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz, yazılı dahi olsa olayla ilgili açıklama yapmaya tenezzül etmemiş ve herhangi bir özür dilememiştir. Mehmet Cengiz, okulda tüm öğrenci velileri ile görüşerek onları ve kamuoyunu aydınlatmalı, özür dilemelidir. Okula verdiği zararı da karşılamalıdır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ: Önümüzdeki sezon Allah kısmet ederse kendi stadımızdayız
Sonraki Haber Kaymakam Yücel, Donanmacı Mahalle Muhtarına başarılar diledi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?