ANA SAYFA > İZMİR > Sertel: Kültür Bakanlığı’nın “Kültür” projesi çürüyor

Sertel: Kültür Bakanlığı’nın “Kültür” projesi çürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel: Kültür Bakanlığı’nın “Kültür” projesi çürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, Kültür Bakanlığı tarafından yaklaşık 20 yıl önce ihale edilerek yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Bornova Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bornova gibi Üniversite gençliğinin ve kültür – sanat faaliyetlerinin yoğun olduğu bir ilçede 20 yıl önce başlanan “Kültür Merkezi”nin bitirilememesini “beceriksizlik” olarak değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Adayı Atila Sertel, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Yalçın Topçu’nun Perşembe ve Cuma günü İzmir’de olacağını öğrendim. Sayın Bakan eğer İzmir ve çevresinde sadece açılışlara katılıp, turistik bir gezi yapmayacaksa programına Bornova’da 37 yıldır yılan hikayesine dönen Peterson Köşkü’nü ve 20 yıldır bitirilemeyen Kültür Merkezi’ni de almasını şiddetle tavsiye ediyorum. Bir Bornovalı olarak ben ve ilçe sakinleri bu ayıbın daha ne kadar süreceğini çok merak ediyoruz” diye konuştu.Sertel, Kültür Bakanı Sayın Yalçın Topçu’nun bu iktidara ve İzmir’e yabancı olduğunu bildiğini ve kendisini bu iki tesisi gezmeye davet ettiğini söyledi.

“NE KADAR HARCANDI?”
Bakan Yalçın Topçu’nun yılan hikayesine dönen Kültür Merkezi için bakanlık bütçesinden ne kadar para ayrıldığını ve bu zamana kadar ne kadar harcandığını açıklaması gerektiğini ifade eden Atila Sertel, şöyle dedi:“Bornova’nın merkezinde yer alan bu proje ne yazıkki merkezi hükümetin elinde heba olmuştur. Üniversite gençliğinin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetlerinin yoğun olduğu Bornova’da tüm ilçe sakinleri bu hizmetten mahrum bırakıldığı gibi yıllardır bitirilemeyen bu çirkinliğe de göz yummak zorunda kalmışlardır. Kamu kaynakları hoyratça harcanmış buna rağmen bir arpa boyu yol alınamamıştır. İktidar İzmir’i bir kez daha cezalandırma yoluna gitmiştir.”Sertel, 1 Kasım’dan sonra CHP iktidarında bu projenin mümkün olan en kısa sürede sonlandırılması için gerekli girişimleri yapacağını da sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintileri sürüyor
Sonraki Haber Ulema: Terörün tek hedefi AK Parti iktidarını engellemek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?