ANA SAYFA > İZMİR > Sertel: Binlerce öğretmen ''öğretmek'' için bekliyor

Sertel: Binlerce öğretmen ''öğretmek'' için bekliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel: Binlerce öğretmen ''öğretmek'' için bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye’de 140 bin öğretmen açığı bulunurken, 320 bin öğretmenin de atama beklediğini ifade eden Sertel, “Son 13 yılda 13 kez değişen eğitim sistemi tüm öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur ediyor. İzlanda’nın nüfusu kadar genç öğretmenimiz, atanmak için bekliyor. Bu sayı her yıl katlanarak artıyor” dedi.


Eğitim sistemindeki sorunların genç öğretmenlerin ve çocuklarımızın geleceğini kararttığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “AKP iktidarında birçok meslek kolu, daha önce kutladıkları günleri, bayramları artık anmaya dönüştürdü. Toplumda bayram havasından eser kalmadı. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz bu özel günü kaygı ve endişe içinde geçiriyor. Son 13 yılda 13 kez değişen eğitim sisteminden hiçbir veli memnun değil. Ülkemizde tüm anne babalar çocuklarının geleceği için kaygılanıyor. Devlet okulları kendi kaderlerine terk ediliyor, öğrenciler istemedikleri okullara gitmeye zorlanıyor. 140 bin öğretmen açığımız olmasına rağmen, 320 bin genç öğretmeniz atama bekliyor. Her yıl fakültelerden mezun olanları da dikkate aldığımızda atanamayan öğretmen sayısı katlanarak artıyor. Bilim dünyası ve üniversite yönetimleri baskı altına alınıyor. Üniversiteler, AKP’nin yerel örgütlerine çevrilmeye çalışılıyor. Mezunlarımız iş bulamıyor. Özetle; büyük bir buhran içinde olan eğitim sistemimiz tek tip düşüncenin hakim olduğu bir yapıya bürünmesi adına iktidarın gizli amaçlarına kurban ediliyor”


Her türlü baskıya, sosyal adaletsizliklere rağmen ilk Öğretmen Atatürk’ün yolundan ayrılmayan öğretmenlerin gününü kutladığını belirten Atila Sertel, CHP’nin, Cumhuriyet’in temellerini birlikte attığı öğretmenlerle beraber demokratik bir toplumun ve bilgi ekonomisinin temelini atmak için verdiği mücadeleye devam edeceğini vurguladı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir ve Karşıyaka belediyelerinin doğum günü
Sonraki Haber Ekim geçidi 14 sergisi İzmir'de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?