ANA SAYFA > İZMİR > Sertel, Bakan Eroğlu’nu Gediz Nehri’nde balık tutmaya davet etti!

Sertel, Bakan Eroğlu’nu Gediz Nehri’nde balık tutmaya davet etti!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel, Bakan Eroğlu’nu Gediz Nehri’nde balık tutmaya davet etti!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na 2012 yılı sonunda Gediz Nehri’nde balık tutacağız sözünü hatırlatarak, Bakanı Gediz Nehri’nde balık tutmaya davet etti.

Sertel, “2012 yılına kadar Gediz Nehri'nin tamamen temizleneceğini söylemiştiniz, Menemen Emiralem regülatöründe bizleri balığa davet etmiştiniz. Ben de sizi sözünüzü tutmaya davet ediyorum ve size söz veriyorum, ben oltayı satın alacağım, size armağan edeceğim, beraber balık tutacağız. Yeterki siz balık tutulacak Gediz Nehri’ni yaratın” dedi.

TBMM Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Gediz Nehri’nin kirliliğine dikkat çekti, Bakan Veysel Eroğlu’na 5 sene önce verdiği sözü hatırlattı. Kütahya’dan doğup, İzmir Menemen’den denize dökülen Gediz Nehri’nin çevresel etkilerden kaynaklanan kirlilik nedeniyle can çekiştiğini, insan ve hayvan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“OLTASI VE YEMİ BENDEN!”
“Gediz Nehri, bu topraklara binlerce yıldır hayat veriyor. Bu topraklar Batı Anadolu'nun tarım ambarıdır, sebze-meyve bahçesidir. Gediz Nehri’nin suladığı bu topraklardan yetişen ürünleri de milyonlarca insan tüketmektedir. Gediz sulamasının ülkemiz ekonomisine katkıları ölçülemeyecek kadar çoktur. Bahar aylarında başlayıp yaz döneminde Gediz’deki kirlilik had safhaya ulaşmaktadır. Bu kirlilik başta tarım ürünlerinin üretim miktarı ve kalitesi olmak üzere, insan sağlığını ciddi şekilde etkilemektedir. Sayın Bakan, geçmişte yaptığı açıklamada 2012 yılı sonuna kadar Gediz Nehri’nin tamamen temizlenerek Menemen Emiralem Regülatörü’nde Gediz Nehri’nden balık tutmaya davet etmişti. Ancak bugün gelinen noktada verilen sözlerin havada kaldığını ve bir arpa boyu yol alınamadığını görüyoruz. Ben Sayın Bakan’ı sözünüzü tutmaya davet ediyorum. Ben de sizi sözünüzü tutmaya davet ediyorum ve size söz veriyorum, ben oltayı satın alacağım, size armağan edeceğim, beraber balık tutacağız. Yeterki siz balık tutulacak Gediz Nehri’ni yaratın.”

“GEDİZ KURTARILMALI”
Konuşmasında Eskişehir Porsuk Çayı’nın Belediye tarafından yapılan yatırımlarla bugün yüzülebilir noktaya geldiğine de değinen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Ben Eskişehir’de doğdum. Çocukluğum, gençliğim Eskişehir’de geçti. Porsuk’ta çok balık tuttum, yüzdük. Sonra Porsuk hızla kirlendi ve yaşam öldü. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’i turizm kenti yaptı. Arıtmalar sayesinde de Porsuk’u kurtardı. Porsuk’ta şimdi bir de plaj var. Hemşehrilerim denize girer gibi yüzüyor. Yaşadığım kent İzmir’de, Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, atık su arıtma tesisinin 54’ncüsünü açtı. Bütün Türkiye’de 604 atık su arıtma tesisi var. Bunun 54’ü İzmir’de. Başkan tüm sorumluluklarını yerine getirdi. Şimdi Bakanlık da sorumluluklarını ve verdiği sözleri yerine getirmeli ve Gediz Nehri’ni biran önce kurtarmalıdır” diye konuştu.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’in çevreci şirketlerine büyük alkış
Sonraki Haber Becker'in 2016 hedefi yüzde 20 büyüme

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?