ANA SAYFA > İZMİR > Selvitopu: Karabağlar’ı katılımcı bir anlayışla yönetiyoruz

Selvitopu: Karabağlar’ı katılımcı bir anlayışla yönetiyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Selvitopu: Karabağlar’ı katılımcı bir anlayışla yönetiyoruz

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından yürütülen 15’inci Yaz Eğitim Kampı'na konuşmacı olarak katılan ve aynı zamanda Harita ve Kadastro Mühendisi olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, genç meslektaşlarına seslendi. “Yerel Yönetimler ve Birlikte Çalışabilirlik” konulu söyleşide katılımcılık anlayışından bahseden Selvitopu, belediye olarak ilçeyi katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayışla yönettiklerinin altını çizdi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin bu yıl 15’incisini düzenlediği Yaz Eğitim Kampı Seferihisar’da başladı. “Farkındalık” temasıyla düzenlenen ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 91 öğrencinin katıldığı kampta gerçekleşen  söyleşilere öğretim üyeleri, belediye başkanları ve konusunda uzman kişiler katıldı.

Kamp kapsamında “Yerel Yönetimler ve Birlikte Çalışabilirlik” konulu söyleşi de gerçekleşti. Oturum yöneticiliğini Hüseyin Ülkü’nün yaptığı söyleşiye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Muğla Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konuşmacı olarak katıldı.

Birlikte üretmek oldukça önemli

Söyleşide gençlere birlikte çalışmanın öneminden bahseden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Karabağlar’da yaptıkları her projede katılımcı bir anlayışla hizmet verdiklerini belirtti. Belediye içinde katılımcılık, şeffalık ve hesap verebilirlik ilkelerini hayata geçirmeye çalıştıklarının altını çizen Selvitopu,  “Kentle ilgili yapacağınız her projede orada yaşayan insanların da içinde yer almalarını sağlamak en değer ilkelerden birisidir” dedi.  

Türkiye’de başta kentsel dönüşüm olmak üzere bir çok çalışmada birlikte çalışma, ortak proje üretme kültürünün uygulanamadığını ifade eden Selvitopu,  “Dünyada bir çok meslek disiplinin bir arada olduğu projeler başarılı oluyor. Bizim de bunu geliştirmemiz gerekiyor. Karabağlar’da bunu yapmaya çalışıyoruz. Karabağlar’da 81 ilden insanımız yaşıyor. Bu tür bir yerde görev yaparken de katılımcılıkla birlikte çalışmayı, şeffaflığı öne alan anlayışla kenti daha modern ve çağdaş insanların rahat yaşayabileceği bir doku haline getirmeye çalışıyoruz. Bu zor ve süreç gerektiren bir mesele. Ortak proje üretmeyi geliştirmemiz için çalışıyoruz” dedi

Türkiye her türlü sorunu aşacak güçtedir

Başkan Selvitopu, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, “Umarız bunlar bir daha yaşanmaz. Ülkemizi ileriye götürecek tek şey demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla kökleşmesidir. Kökleştiğinde, Türkiye her türlü sorunu aşacak güçtedir, konumdadır. Bunu yapacak olan da bizleriz. Bunu yapacak anlayış da hep birlikte üretebilmek ve birlikte çalışma kültürüdür.” diyerek sözlerini noktaladı.

Selvitopu'na plaket

Konuşmasının sonunda Harita ve Kadastro Bölümü'nde okuyan bir öğrenci Başkan Selvitopu’na katılımından dolayı teşekkür ederek, Oda adına plaket sundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor’da Şehit ve Gazi çocuklarına spor okulları ücretsiz…
Sonraki Haber Bayraklı standında ''zafer'' coşkusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?