ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Selçuk Yaşar Sanat Galerisi'nde yılın ilk sergisi açıldı

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi'nde yılın ilk sergisi açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Selçuk Yaşar Sanat Galerisi'nde yılın ilk sergisi açıldı

Ressam Erol Kınalı eserleri Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına, Yaşar Topluluğu yöneticilerinin yanı sıra, pekçok İzmirli sanatçı ve sanatsever katıldı.

Sezonun ilk sanatçısı olan Erol Kınalı’nın 33 eserden oluşan sergisi 28 Ocak 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Selçuk Yaşar Sanat Galerisi yeni sezonda da birbirinden değerli sanatçıları ve eserlerini sanatseverlerle buluşturmayı sürdürecek.

Erol Kınalı Kimdir?

1944 yılında İskenderun’da doğdu. 1965 – 1968 yılları arasında Gazi Eğitim Enstitüsü’nde resim ve heykel eğitimi gördü ve Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1969 - 1975 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan burslu olarak gittiği Münih Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof.Breninnger ile çalıştı. Bu çalışma sonucunda “Meisterschüler”(usta öğrenci) olarak diplomasını aldı. Kültür Bakanlığı’nda, Hacettepe Üniversitesi’nde ve daha sonra, Kız Teknik Yüksek Ögretmen Okulu’nda ögretim görevlisi olarak çalıştı. 1977 – 1982 yıllarında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde ögretim üyesi olarak görev yaptı. Ardından Almanya’ya geri döndü. Bonn şehrinde eğitimci olarak sanatsal çalışmalarına devam etti. 1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden  “Sanatta Yeterlilik” (Doktora) aldı. 1993 yılında Königswinter’de atölye çalısmalarına başladı. Bungertshof Sanat Dernegi Sanat Başkanlığı’nı yürüttü.

Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında pekçok karma ve kişisel sergiler açan, birçok ödül alan, eserlerinin çoğu koleksiyonerlerin ve devletin koleksiyonlarında bulunan Erol Kınalı, 2013 yılından bu yana yaşamakta olduğu Antalya Kaş’ta resim çalışmalarını sürdürmektedir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi satrançda da iddialı bireyler yetiştiriyor
Sonraki Haber İzmir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı arttı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?