ANA SAYFA > SPOR > Selanik'te Karşıyaka'ya büyük ilgi

Selanik'te Karşıyaka'ya büyük ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Selanik'te Karşıyaka'ya büyük ilgi

Kuzey Yunanistan Yunan - Türk Ticaret Odası tarafından organize edilen 3 günlük Selanik İş Formu'nda Karşıyaka'ya büyük ilgi gösterildi.

Selanik ziyaretine, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ve Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından, 1930'da yarım kalan Lailapas - Sefa Karşıyaka maçındaki katkılarından dolayı Fair Play Ödülü alan taraftarlardan Feruz Bozaslan katıldı.

Selanik ve İzmir kardeş sehir olduğunu vurgulayan KSK başkanı Ali Erten, "İki şehir arasında gerek Selanik'te, gerek İzmir'de karşılıklı yaşanmışlıklar var. Karşıyaka Spor Kulübü, sporun olimpiyat ruhunu yaşayan bir kulüp ve sporun birleştirici gücü ve önemli bir olgusu. 1930 yılında yarım kalan dostluk maçını geçen sene tamamladık. Yaklaşık 2000 kişi Sakız'a Adası'na gittik. Türk - Yunan Bayrakları ile birlikte karşılklı kadeh tokuşturduk. Bunlar iki komşu ülke ve sportif anlamda çok önemli adımlar" dedi.

Türk-Yunan iş adamları toplantısında, 1992 yılında Dünya Atletizm Şampiyonu Sporcu Voula Patoulidou onur konuğu olarak bulundu. Toplantıda Karşıyaka'nın geçen sene Sakız'da oynadığı 1930 yılından yarım kalan dostluk maçının kendisini çok etkilediğini belirten Patoulidou: "Bizler akrabalık ilişkileri olan iki komşu ülkeyiz, sporun birleştirici yönünü bundan sonra daha fazla kullanmalıyız" diyerek bu organizasyondan mutluluğunu dile getirdi.

Karşıyaka ile işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Panathinaikos'u efsane oyuncusu Yorgos Rampotas, Halkidiki sahil bölgesinde bulunan basketbol kampının kapılarının sonuna kadar Karşıyaka'ya açık olduğunu söyledi.

Selanik'te bulunan 16 spor salonun Karşıyaka'nın hizmetinde olduğunu söyleyen Selanik Spor İl Müdürü, "Ben de İzmirliyim. Ailem Selanik'e ordan geldiler. Selanik'teki spor kulüpleriyle daha sıcak temasların oluşması gerektiği düsünüyoruz. İşbirliğine her zaman açığız. Karşıyaka'yı yakından takip ediyoruz ve Karşıyaka'nın Şampiyonluğunu yürekten kutluyoruz." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Ülkü Ocakları'ndan hizmet atağı
Sonraki Haber Karşıyaka Gümüşpala-Yamanlar maçında olay: 1 Ölü…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?