ANA SAYFA > İZMİR > Şehit ve gazilere “şükran” buluşması

Şehit ve gazilere “şükran” buluşması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şehit ve gazilere “şükran” buluşması

İzmirli şehit aileleri ve gaziler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hazır bulunduğu buluşmada, teröre karşı hep birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Geceye 3 bin 500 davetli katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geleneksel iftarında kentteki şehit aileleri ve gazileri ağırladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen ve yaklaşık 3 bin 500 davetlinin bir araya geldiği yemeğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık,CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatice İşbilen, Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Doğru, Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mehmet Gökmen, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği temsilcileri, Kore Barış Elçileri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İzmir Başkanlığı temsilcileri, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik ve ilçe belediye başkanları ile şehit aileleri katıldı. 

Teröre bir kez daha lanet
Samimi bir havada gerçekleşen iftar yemeğinin ardından davetlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatan savunması için hayatını kaybeden şehitleri anarak şöyle konuştu:
“Küskünlüklerin, dargınlıkların, kavgaların bitirilmeye çalışıldığı; iyi, erdemli insan olmayı içimizde hissettiğimiz Ramazan ayında askerimiz, polisimiz şehit olmaya devam ediyor. Ben buradan amasız, fakatsız günler dileyerek terörü lanetliyorum. Bu iğrenç terör bataklığından ülkemizi kurtarmak için, bu ülkenin birlik beraberliği için, sınırlarımızı korumak için birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yok. Bir sonraki Ramazan ayında umuyorum ki, şehitlerimiz ve gazilerimiz olmaz! Tek temennim bu!”

Aynı bayrak altında...
Ramazan ayında kardeşliğin, sevginin birlikte el ele yaşamanın öneminin öne çıktığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu güzel topraklarda suyumuz, denizimiz, doğal güzelliklerimiz her şeyimiz var ve biz hepimiz bu topraklarda kardeşçe yaşayabiliriz. Birbirimize selam verebiliriz, konuşabiliriz, espri yapabiliriz, acılarımızı paylaşabiliriz, sevinçlerimizi katlayabiliriz. Çünkü Anadolu topraklarının hamurunda halk sevgisi var. Bir Anadolu ozanının dediği gibi, ‘Cehennem dediğin dal odun yoktur, herkes ateşini buradan götürür’” şeklinde konuştu. Şehit ve gazilere şükran duygularını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Bizler için canlarını feda ettiler. Bu güzel ülke için tüm şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle anmalıyız. Onların bütün amaçları bayraklarımız dalgalansın, insanlar sokaklarda, caddelerde birlikte kardeşçe yaşasınlar. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir ama hepimiz aynı topraklarda, aynı bayrak altındayız ve aynı havayı soluyoruz” dedi.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hasta çocuklar ''İyi ki İzmir'de yaşıyoruz'' dedi
Sonraki Haber Sınav için sessizlik uyarısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?