ANA SAYFA > EĞİTİM > Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu

Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu

İzmir Üniversitesi ile Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen 'Okullararası Takım Satranç Turnuvası'nın ikinci ayağı olan İlkokul ve Ortaokullar Takım Satranç Turnuvası maçları İzmir Fatih Koleji’nde gerçekleşti.

103 İlkokul 45 Orta Okulun ve 750 oyuncunun katıldığı turnuva sonunda İlkokullarda Recep Ersayın İlkokulu birinci, Bornova Koleji ikinci, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu üçüncü, Bayraklı Özel Boğaziçi İlkokulu dördüncü, Fatoş Nurcan Abla İlkokulu beşinci oldu. Orta Okullarda ise İzmir Özel Güzelbahçe MEV Koleji Orta Okulu birinci, Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsü ikinci, Bayraklı Özel Boğaziçi Ortaokulu üçüncü, Özel Rota Eğitim Okulları dördüncü, İzmir Özel Fatih Ortaokulu A takımı beşinci oldu.

Öğrencileriyle birlikte satranç turnuvasına gelen veliler okul bahçesini güzel ve güneşli günün etkisiyle de adeta piknik alanına çevirdiler. Hem heyecanla maçların sonuçları beklediler hem de güzel bir haftasonu geçirdiler.

Turnuvaya 103 İlkokul, 45 Ortaokul takımı katıldı

İzmir’de eğitim veren ilk ve ortaokulların satranç takımlarının mücadele ettiği turnuvada, ilkokullarda en başarılı kız takımı ödülünü Ankara İlkokulu Kız Takımı, ortaokullarda ise Bornova Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu Kız takımı aldı.

İlkokullarda 9 Eylül İlkokulu, ortaokullarda ise Sacide Ayaz Ortaokulu takımları en centilmen takım seçilirken, en centilmen sporcu ödüllerine de ilkokullarda İlhan Onat İlkokulu’nda Erdem Akçalı, ortaokullarda Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Kampüsü’nden Bora Sayar layık görüldü.

Başarılı olan takım ve öğrencilere İzmir Fatih Koleji’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. İzmir Fatih Koleji Satranç Kulübü ve Turnuvalar Sorumlu Öğretmeni Erdal Gürsoy hakemlere, sporcu ve okullara çalışma ve başarılarından dolayı teşekkür etti. İlk beş arasında yer alan, en centilmen ve başarılı okullar ile sporcular kupa, madalya ve satranç takımları kazandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ergin İnan’dan ‘’İnsan’’ Sergisi
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde tanıtıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?