ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Sanat engel tanımadı

Sanat engel tanımadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sanat engel tanımadı

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM), Dünya Engelliler Günü kapsamında "Sanat Engel Tanımaz" konulu resim sergisinde birbirinden güzel eserler sergilendi.

Karşıyaka Öğretmenevi lokalinde özel eğitim okullarındaki değişik yaşlardaki engellilerin yaptığı yüze yakın resim sergisinin açılışına Ekonomi Üniversitesi rektörü   Prof. Dr  Fatma  Naciye  Can  Muģan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami  Dağlargüler, Karşıyaka RAM Müdürü Mürvet Bakır, Özel Eğitimciler  Derneği  Genel Başkanı  Ercan  Karaca, Karşıyaka  Halk Eğitim  Müdürü  Ebru  Yücel, Karşıyaka  Öğretmenevi Müdürü  İsmail  Çam, KAR-İŞKAD (Karşıyaka İş Kadınları Derneği) başkanı Nil Güneri, okul müdürleri, öğretmenler, engelli öğrenciler, veliler ve çok sayıda Karşıyakalının yanı sıra İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli'nin eşi Fidan Gül Sürekli de  katıldı.

Açılışta konuşan RAM Müdürü Mürvet Bakır şöyle konuştu: “"3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla özel çocuklarımızın yaptığı resimlerden oluşan sergimize hoş geldiniz. Bu çocuklar bizimle yaşıyor ve hayatın içindeler. Ayrıcalık değil hayatın içine karışmak ve üretmek için fırsat bekliyorlar. Bu sergi ile hayatın içinde bizde varız dediler, güzel eserlerini bizlerle paylaştılar."

Dereceye girenlere ödül

"Sanat Engel Tanımaz" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Dereceye girenler sırası ile şöyle; İlkokullarda Kaan Gençoğlu 1., Emir Savran2., Mahir Fırat 3. Ortaokullarda Muhammet Yüksel 1., Hasancan Atağ 2. , Kamil Karabulut 3. Liselerde Fatma Nur Ildız 1. Yoldaş Acar 2., recep benek 3. 23 yaş üstü Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden Sadık Atasever 1., Serap Mutlu 2. , Gökçe Özakıncı 3. Oldu.

Sergiyi gezen davetlilerin resimleri uzun uzun incelemeleri dikkat çekerken, engellilerin yaptıkları resimler "Sanat Engel Tanımaz" dedirtti.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 23 Yaş üstü engelli kursiyerleri "Dünya Engelliler Günü"nü kutladı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın konuğu CSM CSU Oradea

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?