ANA SAYFA > GÜNDEM > Sakız Adası'nı İzmir'de tanıttılar

Sakız Adası'nı İzmir'de tanıttılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sakız Adası'nı İzmir'de tanıttılar

İzmir bugün Sakız Adası'ndan gelen konuklarını ağırladı... Sakız Turizmciler Heyeti, Sakız adasının turizm destinasyonu olarak tanıtımını yapmak ve yaz dönemi faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla, "Sakız adası tanıtım toplantısı" düzenledi, basın toplantısı yaptı.

 İzmir Ticaret Odası'ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, iki şehir arasındaki iş birliğine dikkati çekerek, bunu daha fazla ilerletmek istediklerini belirtti. Demirtaş, "Tanrı bizleri bu coğrafyada birlikte yaşamaya mahkum etmiş. O yüzden kardeşçe yaşamak zorundayız. Ama bunlar yetmiyor. Ticaret yapmak zorundayız, para kazanmak zorundayız. İlişkilerimizi geliştirmek zorundayız." dedi.

İzmir ile Sakız adası arasındaki geliş gidişlerde turist sayısının 1 milyonu geçtiğine dikkati çeken Ekrem Demirtaş, kapıda vize uygulamasını anımsattı. Demirtaş, "Vize uygulamasının başlaması bizler için çok önemliydi. Sezonda ve bayramlarda çok ciddi bir vize sorunu yaşıyorduk. Türkiye, Amerika ve Rusya 'şeref ülke' ilan edildi. Bu ülkelerin turistleri, ticaret odası logolu yerlerde indirimli alışveriş yapabilecekler. Umarım bu ilişkiler daha da ilerler. Dünya bir terör tehdidi altında. Birlikteliğimiz her şeyden daha önemli bu günlerde. Mültecilerin bölgemize yaptığı olumsuz etki hepimiz tarafından bilinmiyor." diye konuştu.

Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, konuşmasında Türk Yunan arasındaki dostluktan söz ederek, "Sakız Adası ve İzmirliler artık birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Her zaman beraberler. Biz İzmirli dostlarımızı adamızda ağtrılamaktan son derece mutlu oluyoruz" dedi.

Sakız Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yorgos Yorgullis ise turizm alanını dikkatli analiz etmeleri gerektiğini belirterek, iki tarafın da ilişkilerde eşit yarar sağlaması gerektiğini kaydetti. Yorgullis, "Bizim hiç istemediğimiz şey, iki ülke arasındaki iş birliğinde bir tarafın az yarar sağlamasıdır. Bunların üzerinde çok dikkatli bir şekilde çalışmamız lazım. Yapmamız gereken bu iş birliklerine engel olacak unsurları ortadan kaldırmaktır. Ben ticaret odası başkanı olarak tüm engelleri kaldırma yolunda yanınızda olacağıma söz veriyorum." ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya da vize ihtiyacını karşılamak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, eskiye nazaran daha fazla vize verdiklerini kaydetti. Bu yıl içinde "kapıda vize" uygulamasını başardıkları için mutlu olduklarını dile getiren ve haziran ayında 7 bin vizeyi aştıklarını vurgulayan Papoulya, Sakız adası hakkında bilgiler verdi. Başkonsolos Papoulya, "Bundan sonra Türklerin ziyaret etmeleri için bir neden daha olacak. Yunan Hükümeti'nin açtığı Sakız adası ürünleri müzesi, önemli bir cazibe merkezi olacak. 218 milyon dolarlık bir ürün alışverişi olmuş 2015 yılında. Önümüzdeki 3 yılda bu sayının 2'yle çarpılması bizim hedefimiz. Bölgede ticaretin artması için planlarımız var." görüşünü aktardı. Konuşmaların ardından Sakız adasının tanıtımına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda Sakız Adası'ndan gelen turizm sektörü temsilcileri de katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 250 Karşıyaka aşığı bekleniyor...
Sonraki Haber Teşekkür çocukları...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?